Zeci de brazi tăiați ilegal

Un bărbat 42 de ani, din comuna gorjeană Baia de Fier, a fost prins de polițiști în timp ce oferea spre vânzare, pe raza localităţii, 15 brazi de Crăciun. 

“Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu deține documente legale de proveniență a pomilor de Crăciun, declarând că ar fi tăiat brazii din fondul forestier, din punctul „Băița”, de pe Valea Galbenului. Polițiștii au ridicat în vederea confiscării cei 15 brazi, în valoare de 22.000 lei, pe care i-au lăsat în custodia Ocolului Silvic Polovragi”, arată IPJ Gorj.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală și sustragere de material lemnos.

Polițiștii au depistat miercuri și la Târgu Jiu un bărbat de 29 ani, din comuna Lupșea, județul Alba, administrator al unei societăți comerciale, care oferea spre comercializare brazi de Crăciun pentru care nu deținea documente de proveniență.

Față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale conform prevederilor Legii 171/2010 și confiscării a 12 brazi, în valoare de 600 lei.

Vizualizări: 1,891

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: