Zeci de mine de cărbune, închise în provincia Shanxi

Inundaţiile au dus la închiderea a zeci de mine de cărbune într-o importantă regiune din nordul Chinei.

 
Peste 60 de mine şi-au încetat activitatea în provincia Shanxi, la vest de Beijing, unde ploile au antrenat de asemenea evacuarea a cel puţin 120.000 de oameni, potrivit presei locale.

Această suspendare a activităţii cade rău producţiei de electricitate chineze, care întâmpină dificultăţi în a satisface o cerere industrială într-o perioadă de relansare economică mondială. Cărbunele asigură 60% din producţia electrică chineză.

 
Întreruperi de curent au fost impuse în ultimele săptămâni în mai multe regiuni, perturbând activitatea industrială.

 
 

Autorităţile, care se confruntă cu această penurie, au fost nevoite să-şi lase la o parte ambiţiile în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Mine situate în Mongolia Inferioară - o regiune de producţie de cărbune situată în nordul ţării - au primt o notă oficială prin care se cere o creştere a producţiei la un total de 98 de milioane de tone, dezvăluia săptămâna trecută presa naţională.

Premierul Li Keqiang a autorizat vineri companiile de electricitate să-şi crească tarifele cu până la 20% peste preţul de referinţă, în loc de 10% anterior.

În industriile cele mai consumatoare de curent, limita de 20% nu se va aplica, anunţa şeful Guvernului.

Intemperiile din Shanxi au loc la trei luni după inundaţii care s-au soldat cu peste 300 de morţi în provincia vecină Henan.

Vizualizări: 1,090

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: