Picui redevine consilier municipal

Demisia pe care fosta viceprimăriţă Iulia Vînă trebuie să și-o dea din Consiliul Municipal îi deschide calea unui alt fost consilier să revină în funcţia ce va rămâne liberă în câteva zile.

Alexandru Picui este următorul candidat de pe lista cu care PSD s-a prezentat în alegerile locale din vara lui 2016 și, ca urmare, are toate șansele ca în scurt timp să redevină consilier. În noiembrie 2013 acesta a demisionat și el din Consiliul Local Târgu Jiu, din motive personale, la vremea respectivă fiind membru al defunctului PP-DD. Între timp, Partidul Poporului – Dan Diaconescu a dispărut de pe scena politică, iar Picui a candidat în 2016 pentru un mandat nou din partea PSD, acum fiind de văzut dacă dorește să reintre în Consiliul Local sau nu.

Postul a devenit vacant după ce Iulia Vînă a fost declarată incompatibilă prin sentinţă definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie și Justiţie. Agenţia Naţională de Integritate a declarat-o pe această incompatibilă după ce a fost, între 2012 și 2015, membru în consiliile de administraţie ale unor licee din municipiu. Fosta viceprimăriţă a contestat degeaba la instanţă raportul ANI pentru că a pierdut, iar acum trebuie să se retragă din Consiliul Local, Vînă fiind primul consilier municipal de la Târgu Jiu aflat într-o astfel de situaţie.

Vizualizări: 840

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: