Ţigănci rănite după ce au fost lovite cu sticla la o nuntă-n Meteor

Forţele de ordine au trebuit să intervină ieri dimineaţă devreme în cartierul Meteor din Târgu Jiu, acolo unde trei femei de etnie rromă au ajuns la spital după ce au fost tăiate cu o sticlă la o nuntă de către un afacerist al etniei care băuse ceva mai mult. Rudele victimelor au venit la spital şi au cerut să li se facă dreptate, poliţiştii mobilizându-se şi la unitatea sanitară pentru a preveni eventuale alte incidente.
 Incidentul s-a produs puţin după miezul nopţii la o nuntă desfăşurată în cartierul Meteor. Nunta la care a cântat inclusiv Nicolae Guţă a fost una ca în basme până aproape să vină momentul ca mireasa să se ridice de la masă şi să plece cu mirele la casa acestuia. Unul dintre meseni, un prosper om de afaceri, Ferdy Mihai, implicat în colectarea de fier vechi inclusiv prin programul Rabla, a cerut să fie oprită muzica şi mirii să plece mai repede pentru că şi el vrea să meargă acasă. Petrecăreţii mai vroiau să se distreze şi nu au fost de acord cu Ferdy, acesta dezechilibrându-se la un moment dat şi căzând de pe scenă, ceea ce, evident, nu avea cum să rămână fără consecinţe.
 Ţigăncile care au ajuns la spital spun că au fost aşteptat la colţul străzii şi lovite cu sticla în cap fără un motiv anume. Întâmplarea face ca femeile să fie fiica şi nepoata lui Radu Biriţă, unul dintre judecătorii cartierului, acesta spunând că va face orice pentru ca lucrurile să nu rămână nepedepsite. "Eu sunt judecătorul cartierului şi dacă cu fata mea a făcut aşa ceva păi ce să mai zic despre alţii, că el şi cu fratele lui, Ciupilan, nu sunt la primele scandaluri de genul acesta. A făcut evaziune de zeci de miliarde şi nu a păţit nimic, acum nu o să-l las eu, de-ar fi să-mi vând casa şi pământul şi nu o să mă las până nu văd că se face dreptate", spunea bătrânul stabore al ţiganilor.

 Lovite la colţ de stradă

 Pe patul de spital a ajuns în starea cea mai gravă Olga Radu, fata judecătorului, aceasta fiind plină de sânge din cap până în picioare. O gaură cu care s-a ales în cap i-a fost pansată imediat de medicii de le urgenţe, la fel ca şi celelalte plăgi pe care le-a avea pe picioare de la cioburile de sticlă. "Ferdy a sărit cu sticla, m-a lovit în cap, m-a aşteptat la colţul străzii şi m-a lovit, dar nu ştiu de ce. Uită-te la mine, am gaură în cap, la picioare sunt plină de sânge, sunt vai de viaţa mea, şi pentru ce?", spunea femeia. Alături de ea stătea nora şi o fiică, şi ele pline de sânge pe rochii şi cu urme vizibile de tăieturi mici pe corp, probabil de la cioburile de sticlă. "Nenorocitul de Ferdy a făcut tot răul ăsta. El e cel mai mare evazionist din Meteor şi nu a păţit nimic şi crede că are lumea la picioare, dar se înşeală dacă crede că rămân lucrurile aşa", spunea una dintre rănite. Femeile nu au rămas la spital, refuzând ieri dimineaţă internarea, după ce medicii le-au asigurat că rănile pe care le au nu le pun viaţa în pericol. 
 La uşa spitalului au aşteptat zeci de rude ale ţigăncilor rănite, fratele uneia dintre acestea spunând că Poliţia nu l-a lăsat să intre în unitatea sanitară pentru a le vedea pe acestea. "Nu m-au lăsat să trec de uşă, iar cineva de la Poliţie mi-a spus că ele au căzut în cioburi şi că nu le-a lovit nimeni. M-am dus să întreb de ce nu-l ia la anchetă pe Ferdy, că nu i-au făcut nimic cu ecaziunea de 78 de miliarde, dar măcar acum când loveşte oamenii cu sticlele în cap să pată ceva, că altfel el şi cu frati-su Ciupilan ajung să facă legea în cartier. Cum să cadă în cioburi, păi mai veneam să reclamăm aici, nu mai veneam aici?!", spune Radu Biriţă.
 Nunta la care s-au întâmplat incidentele a fost supravegheată de Poliţia Comunitară Târgu Jiu, în baza unui contract cu plata unei sume de bani. Şeful poliţiştilor comunitari, Ion Tudor, spune că oamenii săi au intervenit imediat pentru a aplana conflictul, motiv pentru care nici nu au mai fost înregistrate alte incidente. Poliţiştii mascaţi şi jandarmii au apărut şi ei în Meteor cât de repede au putut, forţele de ordine aşteptându-se ca la o nuntă cu 400 de oameni şi cheltuieli de 4 miliarde de lei vechi, după cum spun organizatorii, să fie şi asemenea incidente. Oamenii legii au deschis o anchetă şi speră să elicideze împrejurările în care s-a produs rănirea femeilor care au ajuns la spital.


Vizualizări: 344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: