3 ani și 6 luni de închisoare pentru două vieți curmate

Pedeapsă definitivă pentru șoferul care în urmă cu doi ani a comis un teribil accident rutier pe raza comunei Bălești, în urma căruia doi tineri și-au pierdut viața.

Ionuț Gabriel Feraru (24 ani) nu s-a asigurat corespunzător atunci când a intrat în depășirea mașinii în care se aflau cei doi băieți. Mașina lor vira stânga, iar din spate Feraru a venit cu putere și a izbit-o în plin.


Ionuț Feraru a fost condamnat la 5 ani de închisoare de Judecătoria Târgu Jiu, dar magistrații Curții de Apel Craiova i-au redus pedeapsa. Tânărul va executa doar 3 ani și 6 luni de închisoare, pentru ucidere din culpă.

„Reduce cuantumul pedepsei aplicate inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 192 alin. 1, 2, 3 Cp cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cpp, la 3 ani și 6 luni închisoare”, se arată în minuta sentinței din 23 iulie.

Mai mult, instanța din Dolj a redus și cuantumul daunelor acordate în acest caz. Dacă la Târgu Jiu s-a decis ca firma la care șoferul avea asigurarea RCA să le achite familiilor celor doi tineri decedați aproape un milion și jumătate de euro, acum City Insurance are de achitat mai puțini bani, sub un milion de euro.

Părinții celor două victime au primit despăgubiri morale de 800.000 de euro, sume mai mici de bani fiind de achitat și către restul membrilor familiilor.

Bogdan Șarapatin (24 ani) a murit imediat după ce mașina pe care o conducea a fost izbită lateral de BMW-ul care circula cu viteză și care a încercat să-l depășească pe linie continuă. Robert Băroiu, de 19 ani, pasager în mașină, a murit la spital.

Pe 28 iulie se împlinesc 2 ani de la cumplitul accident.

Vizualizări: 2,995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: