Absolvenții din Gorj cer locuri de muncă

Tinerii absolvenți gorjeni se plâng că nu găsesc un loc de muncă. Este și cazul unui absolvent din Tismana care spune că a încercat să se angajeze, fiind dispus să accepte și minimul pe economie, dar că nu a primit decât oferte pentru muncă la negru. Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj va organiza la mijlocul lunii octombrie o bursă pentru absolvenți la care s-au înscris până acum circa 50 de angajatori.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți va avea loc în data de 20 octombrie si se va desfășura la clădirea Universității "Constantin Brâncuși" din Târgu Jiu, din Debarcader. Tinerii gorjeni șomeri spun că vor fi prezenți la această bursă pentru că vor să muncească, legal însă. "Nu am lucrat până acum. Sunt calificat în meseria de fasonator mecanic. Am căutat un loc de muncă, dar nu ni se oferă deloc. Mi-aș dori un loc de muncă în Târgu Jiu, dar nu am găsit. Nu am pretenție la salariu, minimul pe economie, dar să fie cu carte de muncă. Mi s-a oferit să lucrez la negru, dar e riscant, nu m-aș duce", a spus un tânăr șomer din Tismana.
Până acum 50 de societăți și-au exprimat la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj intenția de a participa la bursa absolvenților. De această dată vor fi multe unități bancare își vor expune oferta de job-uri. "Au venit foarte mulți angajatori care solicită lucrător în comerț, confecționer îmbrăcăminte, sunt 3-4 firme de confecții care au nevoie de forță de muncă și nu găsesc. Au venit și foarte multe bănci care au nevoie de consultant financiar, inspector financiar, inspector asigurare, pentru locuințe, pentru sănătate. Mai sunt și cei din domeniul turismului", a declarat Ana Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.
Circa 1000 de tineri din Gorj au absolvit anul acest o formă de învățământ, dar cei de la Agenția de Șomaj estimează că vor veni la bursă circa 2500 de tineri. Angajatorii care oferă un loc de muncă absolvenților beneficiază de sprijin din partea statului, prin AJOFM, sub formă de subvenție. Aceasta este plătită în funcție de studiile pe care le are angajatul absolvent, iar firma respectivă este obligată să-l mențină în câmpul muncii cel puțin 18 luni.

Vizualizări: 387

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: