Apel de urgență al primarului din Turcinești

Primarul din comuna gorjeană Turcinești, Dumitru Modrea, face un apel către localnicii care au terenuri pe malul Jiului să își apere proprietățile de inundații. Asta după ce Serviciul de Gospodărire a Apelor a informat că Jiul depășește cota de inunțație la Câmpul lui Neag.

"Debitul Jiului va depăși cotele de atenție. Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, atrag atenția cetățenilor comunei Turcinesti să ia toate măsurile posibile pentru protecția lor și a proprietăților aflate pe albia Jiului. În acest scop a fost utilizată și alarma la dezastre", a transmis primarul Modrea pe pagina de socializare.

Este alertă și în comunele Runcu și Peștișani, pentru că și alte râuri sunt la cote îngrijorătoare. "Ne așteptăm la undă de viitură pe Jiu din cauza precipitațiilor abundente căzute în noaptea trecută pe zona Jiul de Vest Câmpul lui Neag, peste 130l/mp. Unda va tranzita zona județului Gorj începând cu ora 9 aproximativ. De asemenea Hidroelectrica deversează pe Bistrița cu aproximativ 100 MC/s, iar Raul Sohodol la Runcu a depășit cota de atenție", arată Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj.

Vizualizări: 3,200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: