Asistaţii social, scutiţi de la plata impozitului. Consilier local: Încurajăm nemunca!

Nu toţi aleşii locali sunt încântaţi de ideea că persoanele care beneficiază de ajutor social sunt scutite de la plata impozitului pe clădire şi pe teren. Legea permite autorităţilor locale să-i scutească pe asistaţii social de aceste cheltuieli, însă, în acest fel, este încurajată nemunca, este avertismentul consilierilor.

În şedinţa de îndată din 14 martie, aleşii locali din Târgu Jiu au aprobat scutirea de la plata impozitului pe clădire şi terenul ocupat pentru mai multe persoane care nu au un venit mai mare de 600 de lei. „Este vorba despre oameni care trăiesc, în fiecare lună, numai din ajutorul de şomaj sau din ajutorul social. Nu trebuie să depăşească suma de 600 de lei. Au fost făcute solicitări care au fost analizate la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale”, a spus primarul Marcel Romanescu.

14 persoane au fost pe proiectul adoptat în şedinţa de miercuri. Cele mai multe locuiesc în Meteor, Bicaz, Plopilor sau 23 August. „Nu cred că e cea mai bună idee să scuteşti oamenii de plata acestui impozit. Ştim că legea nu ne obligă, ne permite doar să le oferim această facilitate. Sperăm ca autorităţile să facă tot ce e posibil şi ca aceştia să participe la o bursă a locurilor de muncă. Să fie cumva modificată legislaţia astfel încât cei care sunt apţi de muncă şi refuză un loc de muncă să piardă aceşti bani. Noi, în şedinţa de astăzi (n.r. miercuri), am încurajat nemunca”, a declarat consilierul local Eduard Lădaru.

Până acum, au fost depuse aproximativ 40 de solicitări de la târgujienii care vor să fie scutiţi de la plata impozitelor.

Vizualizări: 596

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: