Aurel Popescu lasă Primăria Târgu Jiu fără datorii. Nu se teme de audit!

Viceprimarul Aurel Popescu nu se teme de un audit la Primăria Târgu Jiu, după venirea noului primar. Popescu a descris lucrurile ca fiind pe roze la Târgu Jiu, primăria neavând datorii către niciun furnizor, iar proiecte, o mulțime. Cum „războiul” s-a încheiat deja, Aurel Popescu anunță că nu-i va purta pică lui Marcel Romanescu și va încerca să colaboreze bine cu el, pentru a nu se repeta situația de la Motru.

Deși primarul ales Marcel Romanescu a anunțat că nu are de gând să demareze un audit la nivelul Primăriei Târgu Jiu, viceprimarul Aurel Popescu declară că nu ar avea nimic împotriva acestui control: „Nu ne-am temut. Nu ne temem de absolut nimic. Dimpotrivă. Nu există nicio factură neachitată față de furnizori către Primăria Târgu Jiu. Avem în cont o sumă destul de importantă de bani, nu avem datorii neachitate, gradul de îndatorare este foarte scăzut, undeva la cinci la sută. Primăria nu are datorii și nu are probleme din punct de vedere financiar. Este un lucru extraordinar și sper să aprecieze domnul primar Marcel Romanescu acest lucru. Nu știu câte primării sunt în această situație”.

În plus, specialiștii din primărie lucrează la proiectul pentru modernizarea transportului în comun de la nivelul orașului. Romanescu a anunțat că prima modificare va fi înființarea unui birou unde să fie cooptaţi specialiști care să se ocupe doar cu atragerea fondurilor europene. „Avem proiecte realizate pentru fonduri europene în situația în care se vor deschide axele de accesare a fondurilor europene. Avem proiectul pentru transportul în comun aproape gata. Așteptăm să-l depunem. Proiectul este finalizat și așteptăm să accesăm fonduri pentru modernizarea transportului public local. Este foarte important și este vorba despre un proiect de aproximativ 20 de milioane de euro”, a explicat Aurel Popescu.

Nu va fi ca la Motru!

Chiar dacă au fost adversari în campania electorală, Aurel Popescu promite să colaboreze cu Marcel Romanescu pentru „binele cetățeanului”. Nu vrea să fie aceeași atmosferă ca în Consiliul Local Motru, unde primarul liberal nu se poate înțelege cu majoritatea compusă din social-democrați și ALDE. „E normal să existe colaborare între noi pentru a nu crea situația tensionată care este în municipiul Motru. Cred că și noi și domnul Marcel Romanescu trebuie să învățăm din greșelile altora și aceste lucruri nu trebuie să se repete sau să se transfere în municipiul Târgu Jiu. Dacă ne dorim binele orașului, trebuie să înțelegem că nu trebuie să facem politică în primărie. Aici nu se face politică, ci se face politica cetățeanului și a bunului simț”, a mai declarat viceprimarul.

Marcel Romanescu va depune miercuri jurământul în cadrul unei ședințe festive care este programată în sala de consiliu de la Primăria Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,874

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: