Bazele sportive din domeniul public, obligate să existe și în online

Guvernul a construit multe baze sportive în ultimii ani iar faptul că o parte dintre acestea sunt folosite abuziv sau exclusiv de anumite entități sportive a dus la includerea în Legea Sportului a unor prevederi speciale. Pe lângă obligativitatea transparenței impuse administratorilor acestora, bazele sportive trebuie să aibă și site-uri oficiale sau pagini proprii în mediul online.

Noua Lege a Sportului a adus, pe lângă echitate și transparență în folosirea bazelor sportive publice și obligativitatea, pentru administratorii acestora de a crea site-uri oficiale ale acestora pentru ca informațiile legate de folosirea lor să poată ajunge la întreaga comunitate. „Administratorii bazelor și/sau instalațiilor sportive care fac parte din domeniul public sau privat al statului și al unităților administrativ-teritoriale, au obligația de a afișa la sediul acestora și pe site-ul propriu, Regulamentul pentru închirierea bazelor …. Administratorii prevăzuți la alin. (1) au obligația de a afișa și Regulamentul pentru închirierea spațiilor în care se desfășoară activități economice din incinta bazelor și/sau instalațiilor sportive, denumirea persoanei juridice, prețul și durata contractului”, sunt o parte dintre prevederile Legii Sportului recent promulgate.

În lege se face referire la normele UE din domeniu, iar o simplă verificare arată că în UE și cel mai mic stadion al unei localități de la sate, dacă a fost construit de stat și e în domeniul public, are parte și de propriul site oficial.

Federațiile sportive au fost primele care au creati site-uri dedicate bazelor sportive centrale și au implementat obligativitatea cluburilor din primele ligi de a avea site-uri proprii actualizate.

Legea prevede și sancțiuni în caz de nerespectare a noilor prevederi: între 4500 și 25.000 de lei pentru persoane juridice și între 900 și 4500 de lei pentru persoane fizice.

Legea intră în vigoare la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, iar în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare, Ministerul Sportului modifică în mod corespunzător și propune spre aprobare Guvernului regulamentul de punere în aplicare a dispozițiilor legii.

Vizualizări: 435

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: