Bazinul olimpic din incinta complexului studențesc Debarcader va fi demolat 

Conducerea Universității „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu a decis să nu mai investească în refacerea bazinului olimpic de înot din cadrul complexului Debarcader și să îl demoleze.

Bazinul va fi demolat, iar pe teren se dorește construirea unei noi clădiri. „A fost efectuată o expertiză tehnică și am aprobat desființarea așa numitului bazin olimpic, a tot ce înseamnă pasarelă de trecere, cabine, construcții anexă vestiare, construcții anexă. Gradul de uzură era de peste 90 la sură, stabilit de expert, astfel că ne-ar fi costat mult mai mult reabilitarea, decât desființarea și apoi, să valorificăm prin intermediul unui proiect“, a spus Luminița Popescu, rectorul UCB, la o emisiune de la postul 1 Plus Tv. 

Rectorul a precizat că vrea ca activitatea facultății de inginerie să se restrângă într-un singur sediu: „Aș vedea încă o clădire construită în campusul de la Debarcader, pentru că îmi doresc să concentrăm în această zonă și alte facultăți, cum ar fi cea de inginerie, care își desfășoară activitatea în trei locații: sediul de pe Calea Eroilor, colț cu Geneva, clădirea din zona Lotrului, și mai este și clădirea în curtea Liceului Ion Mincu, unde sunt câteva săli de clasă“. 

Vizualizări: 1,155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: