Iluminat public la program într-o comună din Gorj, de frica facturilor

Vremurile grele despre care vorbeau primarii în urmă cu doar câteva luni, au venit! Astfel, de teama unor facturi care vor face o gaură în bugetul local, edilii au luat măsuri drastice. În comuna Dănești, de exemplu, iluminatul public funcționează doar câte două ore și jumătate dimineața și seara. 


Primarul Mădălin Paliță a afirmat că noua măsură a stârnit nemulțumire în rândul localnicilor, dar, până la urmă, oamenii au înțeles că este singura soluție pentru a nu fi nevoiți chiar ei să plătească taxe și impozite mai mari. 

„În prezent, noi avem oprit iluminatul public noaptea. Funcționăm doar cu două ore și jumătate seara și cu două ore și jumătate dimineața. Au fost câțiva cetățeni nemulțumiți la început, dar pe parcurs au văzut care este situația la nivel european și la nivel de țară și și-au dat seama că dacă nu eficientizăm consumul de energie electrică este posibil să primim facturi mai mari și atunci facturile noastre mai mari se vor regăsi în taxele și impozitele dumnealor. Mare parte dintre cetățeni au înțeles această situație și sunt îngăduitori”, a afirmat primarul comunei Dănești, Mădălin Paliță, pentru Radio Infinit.

Pentru ca iluminatul public să funcționeze ca și până acum, administrația locală va demara un proiect care are drept scop eficientizarea energetică. 

„În perioada imediat următoare, în comuna Dănești, vom demara un proiect foarte important pentru noi, și anume, eficientizarea energetică, toate lămpile din comună vor fi schimbate și vor fi puse lămpi pe led, astfel încât să încercăm să reducem consumul de energie electrică și să-l eficientizăm pentru că inclusiv partea de automatizare va fi schimbată și vom funcționa cu o intensitate mai mare dimineața și seara și mai mică noaptea”, a mai afirmat edilul.

La astfel de metode au apelat și primarii din alte localități ale județului Gorj, cum ar fi orașul Bumbești Jiu.

Vizualizări: 1,868

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: