Călinoiu şi Cârciumaru, la mâna lui Ponta

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, şi primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, nu se pot bucura de concediu. Chiar dacă, în prezent, se află pe litoralul turcesc, în Antalya, aceştia aşteaptă cu interes veşti din ţară. După şedinţa de Guvern, care va avea loc astăzi, există posibilitatea ca cei doi să fi rechemaţi la serviciu înainte de terminarea sejurului.

Premierul Victor Ponta le-a cerut primarilor, prefecţilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene, într-o videoconferinţă care a avut loc în urmă cu câteva zile, să revină din concediu şi să-şi reînceapă activitatea încă din prima zi a săptămânii în curs. “Vă rog pe toţi să consideraţi că orice fel de campanie s-a încheiat. Vă rog să explicaţi opiniei publice ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă cu adevărat, pentru că există multă confuzie. De data asta avem o situaţie excepţională şi vă rog să transmiteţi către autorităţi că de luni toată lumea ar trebui să revină din concediu, să fie prezentă şi implicată. Noi într-o lună trebuie să facem lucruri care nu s-au făcut de ani de zile. Asta este situaţia moştenită şi nu vreau să se plângă cineva. Cer buna credinţă şi colaborare din partea tuturor autorităţilor locale”, a transmis Victor Ponta în videoconferinţă.

Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj, spune că încă nu au fost rechemaţi din concediu primarul Florin Cârciumaru şi preşedintele Ion Călinoiu, o astfel de măsură urmând să fie luată după şedinţa de Guvern care va avea loc în cursul zilei de astăzi. “Primarii, prefecţii şi preşedinţii consiliilor judeţene au fost rechemaţi din concedii de către premierul Victor Ponta prin intermediul unei videoconferinţe. Măsura nu a fost transmisă ca o obligativitate. În cursul zilei de marţi, după şedinţa de Guvern, aşteptăm să primim oficial o decizie în acest sens. Cu părere de rău vom da curs acestei dispoziţii şi îi vom ruga să revină din concedii pe preşedintele Consiliului Judeţean şi pe primarul Florin Cârciumaru”, a declarat Sorin Arjoca.

CONCEDIU

În ultima şedinţă de Consiliu Local, primarul Florin Cârciumaru şi-a anunţat perioada de concediu ca fiind între 1-15 august. În acelaşi interval îşi planificase concediul şi preşedintele Consiliului Judeţean, în ultimii anii, cei petrecându-şi mini-vacanţa împreună, alături de familiile lor.

Pe de altă parte, cei doi şi-ar putea vedea în tihnă de treaba lor, dat fiind că o precizare a Curţii Constituţionale ar putea opri mini-recensământul.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: