Când va fi gata podul de la Lainici

Una dintre cele mai așteptate lucrări este aproape gata. Anunțul a fost făcut de către prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu. Este vorba despre podul și parcarea de la Lainici, acestea fiind gata înainte de termen. Lucrările sunt în grafic, iar în ciuda vremii capricioase, se lucrează și luna aceasta. Investiția care se ridică la 20 de milioane de lei va fi gata vara viitoare.

Se fac pași importanți în privința construirii podului de la Lainici, care va permite reluarea circulației rutiere pe Defileul Jiului, fără restricții. Potrivit prefectului de Gorj, Marcel Iacobescu, investiția va fi finalizată mai devreme.

”Voi monitoriza stadiul lucrărilor. Lucrările de acolo sunt în grafic. Tot ceea ce se lucrează  pentru luna decembrie va fi peste ceea ce era planificat. Constructorul este în avans cu lucrările de la podul din Defileul Jiului. Este un pod unic, iar valorea este de circa 20 milioane de lei. În luna iunie anul viitor ar trebui să fie dat în folosință”, a spus Iacobescu.

Cât privește parcarea de la Lainici, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, covorul asfaltic nu va putea fi turnat. ”Singura problemă este legată de condițiile meteorologice nefavorabile. Dacă se toarnă pe vremea aceasta, anul viitor, asfaltul se poate deteriora,  cel mai probabil lucrarea se va opri anul acesta”, a mai spus prefectul.

Lipsa unui pod nou la Lainici a obligat marii transportatori să evite tranzitarea județului Gorj, deși prin Defileul Jiului este cea mai rapidă și scurtă legătură dintre Oltenia și Ardeal.  

Vizualizări: 2,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: