Cât plătește cel mai mare spital din Gorj să încălzească saloanele

Peste 400 de mii de lei! Atât trebuie să plătească Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu la gaze pentru luna decembrie. Factura este de mai bine de două ori mai mare decât în aceeași perioadă a anului 2021. 

Și factura la curent este aproape dublă. Deja, spitalul a creionat un buget pentru utilități mai mare cu 60% și e posibil ca facturile să fie mai mari luna viitoare ținând cont că în lunile decembrie și ianuarie nu a fost prea frig afară. 

"Luna aceasta, am primit factura consumului pentru decembrie 2022, factura depășind suma de 400 de mii de lei. Anul trecut, plăteam pentru luna decembrie 2021 suma de 210 mii lei", a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu. 

Și facturile la curent aproape s-au dublat. Ca să facă economie, oficialii unității medicale au dispus mai multe măsuri. Printre acestea, căldura să fie redusă la minimum în încăperile unde nu se află angajați sau pacienți, becurile care consumă mult au fost înlocuite, aparatura electronică este oprită și scoasă din priză după terminarea programului acolo unde acest lucru este posibil, în zona TESA. În rest, nu se pot face mari economii pentru că aproape toată aparatura medicală trebuie să fie conectată 24 din 24 de ore.

Vizualizări: 2,352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: