Condamnați pentru pornografie infantilă

Doi gorjeni și-au aflat zilele acestea pedepsele dispuse de către judecători în dosarele în care au fost acuzați că s-au folosit de fotografii sau imagini ale unor minore pentru a le distribui în mediul on-line. Un an și patru luni a primit Alexandru Dumitru Păsărescu, executarea fiind înlocuită însă cu un termen de supraveghere de doi ani, după ce verdictul rămâne definitiv. În termenul respectiv inculpatul trebuie să presteze și muncă în folosul comunității, 30 de zile, la Primăria Bălești sau Școala Generală Ceauru. De asemenea, în intervalul de doi ani el trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare, fiind obligat să anunțe orice schimbare a domiciliului sau plecare de acasă mai mare de cinci zile.

Victima sa, o minoră, ar urma să fie despăgubită de acesta, dacă sentința rămâne nemodificată la acest capitol. „Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă C. C. G. şi obligă inculpatul la plata către partea civilă a sumei de 5000 lei cu titlu de daune morale”, a decis Tribunalul Gorj.

Tot Tribunalul Gorj a dat verdictul și într-un dosar asemănător ce îl are ca inculpat pe un minor pentru care pedeapsa dispusă este una mai rar întâlnită. „Aplică inculpatului minor C.M.C., fără antecedente penale, măsura educativă a stagiului de formare civică, prevăzută de art. 117 C.pen., pe o perioadă de 4 luni. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 123 C.pen. referitoare la consecinţele nerespectării obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul executării măsurii educative a stagiului de formare civică. Ia act că persoana vătămată M.R.A. nu s-a constituit parte civilă în cauză”, se arată în decizia instanței.

Vizualizări: 405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: