Condamnaţi pentru un furt pe care nu l-au comis!

O decizie a judecătorilor gorjeni pronunţată într-un dosar de furt a picat ca un trăsnet pentru patru tineri din Fărcăşeşti, care au negat permanent acuzaţiile ce le-au fost aduse. Ba mai mult, inclusiv Complexul Energetic Oltenia a comunicat instanţei că nu se constituie parte civilă în dosar întrucât în evidenţele sale nu apare nici un prejudiciu.

Iniţial, inculpaţii credeau că vor avea câştig de cauză, dar magistraţii au văzut altfel lucrurile şi i-au condamnat pe aceştia. Dosarul a vizat la început cinci inculpaţi, dar unul dintre ei, Laurenţiu Constantin Cătălina, a murit în această primăvară. Prietenii săi spun că a murit de „inimă rea” pentru că se ştia nevinovat şi nu a suportat să se vadă plimbat pe la instanţă.

Necazurile celor patru inculpaţi încep după un incident petrecut acum trei ani, când aceştia au mers într-o carieră de cărbune, accesul fiindu-le interzis de către paznici. A avut loc atunci şi o altercaţie, dar nimeni nu a plecat acasă cu cărbune.

Unul singur i-a luat telefonul unui paznic pentru a nu suna la Poliţie, iar acum s-a ales cu acuzaţia de tâlhărie, pentru care a fost condamnat la 2 ani de închisoare. Constantin Cărăgui este recidivist şi asta îl costă libertatea pentru că mai avea o condamnare anterioară tot de doi ani. Acum ambele pedepse au fost contopite într-una de 4 ani, care este cu executare. Alţi doi amici ai acestuia, Alexandru Toma şi Ion Mocioi, au primit câte 6 luni pentru furt calificat, executarea fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani.

Al patrulea inculpat din dosar, Ion Romică Pănescu, a primit şi el o amendă penală de 2200 de lei, în condiţiile în care în 18 decembrie 2014 a fost reţinut pentru 24 de ore, alături de Cărăgui.

Fiecare inculpat e obligat şi să plătească suma de 500 de lei drept cheltuieli judiciare către stat. Sentinţa nu este definitivă, inculpaţii şi Parchetul având zece zile la dispoziţie să o conteste după ce le va fi comunicată.

Vizualizări: 2,666

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: