Mihnea Costoiu rămâne sub control judiciar

Fostul secretar de stat Mihnea Costoiu va fi cercetat în continuare de DNA sub control judiciar în dosarul „Cutezătorii”, a decis marți Înalta Curte de Casație și Justiție. În acest dosar, gorjeanul Mihnea Costoiu, la data faptelor secretar de stat la Ministerul Educației Naționale, este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, în timp ce fostul tenisman Dinu Pescariu, reprezentant al fundației care îi poartă numele, este acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Potrivit DNA, dosarul are ca obiect modalitatea încheierii actului adițional din 23 iunie 2009, act prin care s-a prelungit cu 25 de ani contractul de închiriere potrivit căruia Baza Sportivă „Cutezătorii” din București, constând în construcții și teren în suprafață de 5,7 hectare, fusese dată în folosința Fundației Dinu Pescariu.

Imediat după preluarea Bazei „Cutezătorii”, Fundația Dinu Pescariu îngrădise accesul elevilor și copiilor la baza materială, proprietate a statului, împiedicându-i astfel să desfășoare activități științifice, culturale, sportive și artistice. Prejudiciul estimat, stabilit în urma cercetărilor, este de aproximativ 93,5 milioane de euro și reprezintă diferența dintre sumele pe care Fundația Dinu Pescariu ar fi trebuit să le plătească ministerului în urma exploatării construcțiilor și terenului din Baza „Cutezătorii” din iunie 2009 până în prezent și chiria plătită efectiv - 9.000 de euro lunar. (A.A.)

Vizualizări: 660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: