Creţan a numărat 365 de lideri în sindicatul lui Condescu

Liderul Federaţiei Naţionale a Muncii, Constantin Creţan, va merge în faţa administraţiei Complexului Energetic Oltenia pentru a le lua liderilor de sindicat subordonaţi lui Marin Condescu, toate avantajele. Afirmaţia a fost făcută ieri de Creţan, liderul adăugând că toate aceste probleme le va expune la masa negocierilor pentru contractul de muncă, unde va fi trimis de Confederaţia Meridian. Creţan a făcut acuzaţii grave la adresa celorlalţi lideri de sindicat, însă niciunul dintre aceştia nu a putut fi contactat pentru a comenta afirmaţiile. 

„Normal că susţin creşterea salariilor”, declară într-un final liderul Constantin Creţan. Dar până acolo, acesta are probleme cu liderii de sindicat din Federaţia Naţională Mine Energie. Creţan i-a şi numărat. Sunt 365.

„Mai putem trăi cu aceşti paraziţi ai lui Condescu? 365 de oameni care ar trebui să fie în producţie, nu fac nimic şi ia salarii chiar de o sută de milioane. Cel mai mic lider e plătit la nivelul unui inginer şef”, spune Creţan. Mai mult, acesta face acuzaţii grave şi spune că liderii de sindicat sunt pontaţi fictiv pentru că nu merg la serviciu. Liderul FNM este supărat şi pentru că aceştia nu-şi depun declaraţiile de avere.

Primul sindicat care cere diminuarea drepturilor

Dacă va ajunge la masa negocierilor în CEO, nu contractele minerilor şi energeticienilor sunt pe primul loc, ci camarila lui Condescu, după cum spune acesta.     

Creţan vrea ca liderii de sindicat din FNME să nu mai primească maşină, combustibil pentru 4000 de km sau procentul de 7, 5 la mie din fondul de salarii pentru urmărirea CCM. „Vrem să stopăm risipa sindicatelor lui Condescu”, spune acesta.

CONFLICT

Creţan şi sindicaliştii din FNME sunt aproape dintotdeauna în conflict, mai ales după ce acesta a început mai multe procese pentru blocarea înfiinţării Electra şi apoi a CE Oltenia. Federaţia Naţională Mine Energie condusă de Marin Condescu are drept membri 93 la sută din angajaţii CEO.

NEGOCIERE

Dosarele privind reprezentativitatea în CE Oltenia trebuie depuse la directorul de Resurse Umane, Ion Răuţ. Deşi Creţan şi Răuţ au fost colaboratori pe vremea când Răuţ era şomer, sindicalistul spune că nu a avut nicio discuţie cu directorul din CEO pe această temă. 

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: