Cum se îngrijesc lalelele după înflorire!

Lalelele sunt printre cele mai frumoase flori de primăvară. Viu colorate și delicate, lalelele au nevoie de îngrijire și după ce au produs flori, pentru că abia atunci bulbii de lalea încep să se înmulțească.

Lalelele se plantează, de regulă, alături de alte flori, care să continue să înflorească după ce lalelele au încheiat perioada de înflorire. Pentru că parcelele cu lalele ofilite și uscate arată deprimant dar nici nu se poate interveni imediat pentru a îndepărta tulpina lalelelor dacă vă doriți să le și înmulțiți pentru sezonul următor.

Multe persoane care nu cunosc aceste detalii despre lalele, încearcă să planteze alte răsaduri de flori în locul lalelelor cât mai repede posibil. Pe de o parte, bulbii de lalea nu se mai înmulțesc dacă se taie tulpina plantei după înflorire iar pe de altă parte, alte culturi de flori nou-plantate atunci alături de lalele vor necesita udare frecventă, ceea ce dăunează bulbilor de lalea deja aflați în sol. Așa că, chiar dacă nu ați tăiat tulpina lalelelor pentru a permite bulbilor să se înmulțească, riscați ca bulbii să putrezească din cauza apei.

După înflorire, când frumoasele lalele încep să se ofilească și capătă un aspect neplăcut, activitatea de formare a bulbilor continuă în sol, așa că, în această perioadă trebuie să acordați o mai mare atenție îngrijirii lalelelor pentru a nu le pierde.

După ofilirea florii este necesar să eliminați toți pedunculii de pe plante. Plantele se mai udă moderat între 15 și 30 de zile pentru că partea superioară a plantelor se usucă repede în prezența temperaturilor ridicate. Este suficient să mențineți un grad moderat de umiditate și chiar este ideal ca acum să efectuați și ultima fertilizare.

Dacă nu ați plantat alte flori însoțitoare, odată cu lalele, este indicat acum să decorați parcelele de flori unde ați plantat lalele cu o serie de ghivece mobile cu răsaduri plantate.

În ceea ce privește tulpina lalelelor nu se recomandă tăierea frunzelor galbene dacă nu sunt complet ofilite, pentru că astfel se poate opri formarea noilor bulbi.

Ghivecele de flori de lângă lalele pot fi apoi ușor îndepărtate când se sapă lalelele, la mijlocul verii. Petunia, lobelia, năsturelul sau begonia sunt soiuri spectaculoase de flori care arată grozav în ghivece de flori și vă pot menține grădina frumoasă până la recoltarea bulbilor de lalea. În plus, la udare, apa din găurile de scurgere ale ghivecelor nu se răspândește în cantitate mare în substratul în care se formează bulbii lalelelor și nu există riscul putrezirii lor.

Galerie foto




Vizualizări: 7,621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: