Ce tipuri de mușcate puteți planta primăvara!

Mușcatele pot fi numite deja cele mai populare flori din România și aproape că nu există casă fără aceste flori colorate. Există însă mai multe tipuri de mușcate care pot fi plantate primăvara pentru a vă bucura de florile lor toată vara.

Foarte puține plante oferă atât de multe soiuri precum o fac mușcatele. Cu peste 300 de specii, acestea pot fi găsite într-o gamă foarte largă de culori, dimensiuni și chiar mirosuri diferite.

Mușcatele zonale  reprezintă modelul clasic pe care îl recunoaștem oricând. Au flori simple sau duble de culoarea roz, galben, portocaliu sau mov. Mușcatele zonale cresc rapid și sunt, într-o anumită măsură, extrem de tolerante cu schimbările climatice bruște. De asemenea, sunt foarte rezistente la secetă.

Mușcatele regale prezintă flori mari și multicolore. Sunt considerate a fi cele mai delicate tipuri de mușcate, deși, cu îngrijirea corespunzătoare, devin poate cel mai spectaculos soi de mușcată, aspectul fiind cu adevărat impresionant.

Mușcatele curgătoare  sunt folosite intens pentru a obține acel efect spectaculos de „cascadă”. În realitate, efectul apare în urma unei combinații între mușcatele tipice și clasica iederă. Florile simple, semi-duble și duble înfloresc de la începutul primăverii și se opresc la primele semne de toamnă friguroasă.

Mușcatele parfumate au flori cu un parfum deosebit față de celelalte soiuri, și prezintă frunze cu textură catifelată. Deși nu înfloresc atât de spectaculos ca alte tipuri de mușcate, rămân preferatele multor cultivatori datorită parfumului special.

Galerie foto




Vizualizări: 3,172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: