Cum trebuie să curățați țurțurii dacă locuiți la casă!

Aproape că ne-am luat gândul de la ninsori și ger dar acestea au venit și iarna și-a intrat în drepturi. Una dintre principalele probleme în această perioadă este cea legată de gheață și de țurțurii care se formează pe case.

Cei mai afectați sunt cei care stau la curte, așa că, înainte de a trece la îndepărtarea țurțurilor, trebuie să știți la ce pericole vă expuneți. Exceptând faptul că sunt extrem de frumoși de privit, aceștia sunt un adevărat pericol.

În general, țurțurii apar la finalul sezonului rece, atunci când zăpada de pe acoperișuri începe să se topească, iar picăturile de apă îngheață în timp ce se scurg. Țurțurii sunt o adevărată bătaie de cap pentru cei care locuiesc la case, mai ales că eliminarea lor poate fi una periculoasă. Cel mai mare pericol îl reprezintă pentru oamenii și animalele care stau în preajma lor.

Dacă nu sunt curățați, țurțurii ajung să cadă de la sine dar nimeni nu știe când se desprind de marginea acoperișurilor, iar acesta este unul dintre adevăratele pericole. Aceste formațiuni de apă topită și înghețată pot răni foarte grav atât oamenii, cât și animalele.

Pentru a preveni eventualele evenimente nefericite, cel mai recomandat este ca acest aspect să fie luat în considerare încă de la construcția imobilului.

O modalitate foarte bună pentru a combate gheața este instalarea de sisteme antigivrare. Mai exact, montarea acelor cabluri de încălzire care sunt întinse pe toată suprafața streșinii și în țevi. Aceste cabluri topesc zăpada și țin la distanță formarea gheții.

Dacă imobilul respectiv s-a construit fără un astfel de sistem, mai există o metodă de prevenire, însă, necesită mai mult efort. Și anume, cea a curățării constante a acoperișului, pentru a preveni formarea de gheață și țurțuri.

Fiind cel mai periculos element, țurțurii se curăță cu mare atenție. Dacă alegeți să faceți asta pe cont propriu, cel mai bine este să optați pentru un băț solid și lung. Apoi, de la o distanță destul de mare, fiecare țurțure se îndepărtează rând pe rând pentru a nu va accidenta.

Vizualizări: 832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: