Dosarul „Cutezătorii”, prejudiciu uriaş. Gorjeanul Costoiu, pus sub control judiciar

Fostul senator de Gorj, actualmente de București, și rector al Politehnicii București, Mihnea Costoiu, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA începând cu data de 10 octombrie, când i s-a comunicat că este inculpat într-un dosar penal alături de fostul tenisman Dinu Pescariu.

Sportivul, devenit om de afaceri, cel care a denunțat de-a lungul anilor la DNA șpăgile uriașe primite în dosarele Microsoft, a fost și el acum denunțat pentru modul în care a obținut fosta bază Cutezătorii din București. Anchetatorii îl acuză acum pe acesta de instigare la abuz în serviciu, în timp ce Costoiu este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Faptele s-au petrecut în perioada în care Mihnea Costoiu era secretar de stat în Ministerul Educației, ministru fiind la acea vreme Ecaterina Andronescu. În 2005, Ministerul Educației a inițiat în instanță demersurile pentru a rezilia contractul în baza căruia Pescariu închiriase aproape 6 hectare de teren, cu construcții cu tot, pe care a amenajat spații de recreere și SPA la care funcționarii din minister aveau acces gratuit.

Fostul sportiv luase baza în 2004 de la RAAPS, iar în 2009 a semnat cu Costoiu o prelungire a contractului pentru 25 de ani, asta în condițiile în care ministerul în care gorjeanul era secretar de stat inițiase în instanță procedura de reziliere a contractului. Prejudiciul estimat acum de anchetatori trece de 90 de milioane de euro.

Mihnea Costoiu este gorjean la origini și a fost senator de Gorj după ce Toni Greblă a renunțat la mandatul pe care îl avea în Parlament pentru a deveni judecător la Curtea Constituțională. La alegerile de anul trecut, Costoiu a candidat în Capitală și și-a reînnoit mandatul de parlamentar PSD.

Vizualizări: 580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: