Dragnea, conştient de propriul eşec

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pare mai realist după ce bea o bere. I s-a întâmplat la celebrul „grătar” din curtea partidului, când un protestatar #rezist i-a dat o navetă de bere, pentru că a pierdut un pariu.

Dragnea i-a spus tânărului că nu crede că va mai câştiga alegerile peste doi ani. Interesant faptul că Dragnea ştie asta. Întrebarea este de ce PSD continuă să aibă aceeaşi politică de minţit la televizor de dimineaţa până seara, câtă vreme din ce în ce mai puţin români cred aceste minciuni. Răspunsul este simplu, liderul PSD are un singur scop, acela de a scăpa de puşcărie, chiar cu riscul distrugerii partidului. El simte că pierde electoratul, dar pentru Dragnea important este acum să ţină activul de partid aproape. Liderii PSD de la toate nivelurile par anesteziaţi, repetă toţi minciunile care li se trimit de la Bucureşti şi refuză să vadă realitatea. Li se pare că, dacă ar fi realişti, şi-ar trăda partidul, ar face jocul celor din opoziţie.

Nimic mai fals. PSD este distrus bucată cu bucată tocmai prin lipsa de reacţie a liderilor săi de la toate nivelurile. Cu ani în urmă, preşedinţii de consilii judeţene mârâiau atunci când guvernul lua măsuri care nemulţumeau electoratul. Cu ani în urmă, primarii aveau opinii, erau critici. Acum, deşi mulţi dintre primari sunt aceiaşi, nu mai reacţionează nimeni la nimic.

Este evident că legea salarizării bugetare este prost făcută, dar pesediştii spun că ni se pare. Este evident că au menţinut pensiile speciale şi salariile nesimţite din bani publici, dar spun că luptă împotriva acestora. Este evident că multe investiţii sunt doar pe hârtie, în teren fiind blocate. Este evident că fondurile europene nu sunt accesate. Este evident că inflaţia creşte, că ratele la bancă au luat-o razna. PSD se încăpăţânează însă să nege realitatea şi chiar să îi acuze că mint pe cei care spun adevărul.

PSD are un electorat fidel şi încă stă binişor în sondaje. În scădere, dar nu s-a prăbuşit. Partidul lui Ponta şi partidul lui Tăriceanu cresc însă pe voturi luate de la PSD. Dragnea ştie că în următorii doi ani minciunile PSD vor fi tot mai greu de crezut şi probabil că de aceea, la o bere, a spus că nu crede că va câştiga alegerile peste doi ani. Dacă acum a ajuns la 30 şi ceva la sută în sondaje, în doi ani PSD ar putea ajunge la un minim istoric.

Vizualizări: 1,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: