INCOMPATIBIL! Viceprimarul din Bolboşi şi-a păstrat serviciul din minerit

A fost ales viceprimar acum două luni, dar nu s-a prezentat nicio zi la serviciu. Este vorba de Iulian Turlacu, ales viceprimar la Bolboşi după alegerile din 10 iunie. Turlacu nu se poate despărţi de serviciul bun şi bine plătit pe care îl are la Complexul Energetic Oltenia, fiind inginer la Jilţ. Primarul Gheorghe Bilea a spus că îl mai aşteaptă până în septembrie, după care va propune consiliului local alegerea altui viceprimar. Turlacu nu a dorit să ofere un punct de vedere, pe motiv că nu are semnal bun la telefon şi nu aude. Nici Instituţia Prefectului nu a răspuns dacă avem de-a face cu o incompatibilitate, motivând că trebuie să facem o cerere în scris, ca să poată verifica cele semnalate.

Iulian Turlacu a fost votat de consilierii locali din Bolboşi pentru funcţia de viceprimar, însă nu a trecut o zi pe la primărie. Chiar primarul din Bolboşi recunoaşte că are viceprimar doar pe hârtie, pentru că Turlacu nu s-a hotărât ce să aleagă între administraţie şi minerit.

Gheorghe Bilea, primarul din Bolboşi, recunoaşte că şi lui i-a fost greu să plece din minerit la primărie, dar dacă a fost ales nu a avut ce să mai facă. „Viceprimarul nu a venit deloc la primărie pentru că mai are ceva probleme la serviciu. El este viceprimar doar pe hârtie, de fapt nici aşa, că nu este pe ştatele de plată, dar a fost ales de consilieri. El lucrează la CEO, mai exact la divizia minieră Jilţ. Are serviciu de birou şi cred că îi e greu să se despartă de locul de muncă, pentru că şi mie mi s-a întâmplat la fel când am venit la primărie, dar dacă oamenii m-au ales nu am avut ce face. Eu îl aştept să vină, pentru că îmi doresc să fac echipă cu dumnealui. Nu înţeleg ce s-a întâmplat pentru că în campanie a muncit, şi-a dorit să vină în administraţie, dar acum cred că îi e greu să se decidă, mai ales când a văzut şi problemele care sunt”, a declarat Gheorghea Bilea, primarul comunei Bolboşi. 

Până vine vicele şi-a luat consilier personal

Primarul are de gând să-l mai aştepte pe viceprimar până la 1 septembrie, iar atunci se va hotărî dacă propune o altă persoană sau va rămâne fără viceprimar. Gheorghe Bilea susţine că-i este suficient consilierul personal, care-l ajută acum şi poate substitui lipsa vicelui. „Trebuia să vină pe 15 august la primărie, dar nu a venit până acum. Îl mai aştept până la 1 septembrie. Dacă nu vine nu am decât să propun un alt viceprimar sau să rămân fără, că mă descurc. Mi-am luat un consilier personal din primărie, care lucrează de mult şi îmi arată cum stau treburile şi ce trebuie să fac. Mă învaţă mersurile. E cam greu, mai ales cu legile fondului funciar”, a declarat Gheorghe Bilea.

Îl învaţă în birou legile fondului funciar

Consilierul personal al primarului recunoaşte că Bilea nu prea are habar de ce înseamnă administraţie. În special legile fondului funciar îi dau lui Gheorghe Bilea dureri de cap. „Îl consiliez pentru că, fiind nou, nu prea ştie care este situaţia. E mai greu la început. Îi spun care sunt problemele din primărie, cum trebuie rezolvate. E bătaie de cap cu legile fondului funciar şi cu titlurile de proprietate. Facem mereu şedinţe în birou”, a explicat consilierul primarului.

Angajaţii nu cunosc viceprimarul

Angajaţii Primăriei Bolboşi ştiu că au viceprimar, dar nu l-au văzut pe la serviciu. ”Avem viceprimar, dar nu l-am văzut. Nu a venit. Cred că e în concediu sau o fi bolnav. Nu ştim. Domnul primar ştie mai multe”.

SALARIU

Consilierii locali cred că viceprimarul nu vrea să vină la primărie pentru că se teme de problemele din administraţie sau vrea să mai stea în minerit pentru drepturile salariale. „Noi i-am spus primarului să rezolve situaţia şi ne-a promis că la 1 septembrie. Avem alte propuneri pentru viceprimar”, a declarat consilierul PP-DD Vlad Puiu.

PREFECTURA HABAR NU ARE

Prefectura Gorj nu are habar de ce se întâmplă în comuna Bolboşi, iar purtătorul de cuvânt Adrian Drăgoi a avut nevoie de cerere din parte mass-media, pentru a se informa despre situaţia din comuna Bolboşi, pe motiv că nu ştie se întâmplă în curtea altora.

Vizualizări: 249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: