Iriza, despre plecarea din ALDE: Mă mai gândesc!

Senatorul Scarlat Iriza va părăsi ALDE doar dacă pică guvernul Sorin Grindeanu. Acesta a declarat că plecarea premierului ar fi o greşeală. „Este ca şi cum ai omorî un copil la nici şase luni de la naştere”, a spus senatorul Iriza.

Reporter: De ce luaţi în calcul o plecare din ALDE?

Scarlat Iriza: Eu am spus şi repet, dacă pică guvernul Grindeanu, mă mai gândesc dacă rămân sau plec din ALDE. Deocamdată n-a picat nici Grindeanu şi nici guvernul n-a plecat. Eu sunt împotriva schimbării guvernului şi a lui Grindeanu, pentru că a trecut prea puţin timp de la învestire şi noi îl dăm jos. Este exact ca un copil mic, îl naşti şi, după şase luni, nici nu i s-a uscat buricul şi-l omori. Nu se face aşa. Măcar după un an să fi făcut o evaluare, putea să facă o evaluare la nişte miniştri care într-adevăr n-au performat şi trebuie înlocuiţi.

Rep.: Care credeţi că sunt variantele ca să ieşim din această criză politică?

S.I: Sunt două variante viabile, dar una este viabilă şi dacă se pune în practică salvăm orice criză politică şi noul guvern se apucă de treabă şi diseară. Eu, în locul lui Grindeanu, aş nominaliza 26 de parlamentari să fie miniştri, pe algoritmul politic care a fost 4 ALDE şi restul PSD, m-aş duce la Iohannis cu acest guvern şi gata. Toată chestia asta ar dura două ore şi-n două ore am avea un guvern legitim. Acel guvern, dacă cineva ar vrea să-l dea jos, ar trebui să facă o moţiune de cenzură, cum până la vacanţa parlamentară nu mai sunt decât două săptămâni, nu mai e timp de moţiune de cenzură şi guvernul îşi face treaba, ţara nu mai este în criză politică şi aşa s-ar împăca toată lumea. A doua variantă este mai riscantă.

Rep.: Credeţi Florin Cârciumaru ar trebui să-şi dea demisia din PSD Gorj?

S.I: Nu m-aş băga în politica altora. Nu mă interesează viaţa politică internă a PSD. Eu ştiu un singur lucru: eu vreau guvern pentru că am împreună cu Weber şi Cârciumaru un amendament foarte important pentru CE Oltenia, acest amendament se referă la modificarea Codului Silvic care, dacă acţionăm repede, putem debloca cele 12 excavatoare care în momentul de faţă nu au front de lucru din cauza pădurii. Acesta este cel mai important lucru acum.

A consemnat Camelia NIMARĂ

Vizualizări: 1,937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: