Lucrau fără contract de muncă

Inspectorii de muncă cu atribuții de control în domeniile relații de muncă și securitate și sănătate în muncă, din judeţul Gorj, au efectuat un număr de 46 controale în perioada 16-20 ianuarie 2023. Astfel, au fost aplicate 30 sancțiuni și dispuse 129 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

 

Un angajator cu sediul social în satul Buduhala, comuna Telești a fost sancționat cu suma de 40.000 lei pentru folosirea în activitate a două persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Persoanele identificate de către inspectorii de muncă prestau activitate ca muncitori necalificați în domeniul agricol, în satul Telești, comuna Telești.

Alt angajator cu sediul în Municipiul Târgu-Jiu a fost sancționat cu suma de 10.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parţial. Persoana identificată de către inspectorii de muncă presta activitate ca lucrător gestionar, în satul Telești, comuna Telești.

Reprezenanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj anunţă că aceste controale vor continua şi în perioada următoare.

Vizualizări: 1,872

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: