Maioreanu: Vulpescu este apropiat al PNL

”Remus Vulpescu este un apropiat al Partidului Național Liberal”, a declarat la Radio Infinit social-democratul Andrei Maioreanu, despre cel vehiculat pentru preluarea șefiei CE Oltenia. Vulpescu este apropiat atât de PNL, dat fiind că a fost în cabinetul liberalului  Daniel Chițoiu, când acesta a fost ministru, dar și directorul Corpului de Control al Guvernului Victor Ponta. Andrei Maioreanu zice că CEO are nevoie, urgent, de o conducere cu mandat, selectată în baza Ordonanței 109. Social-democratul se află pe lista scurtă, trimisă la Ministerul Energiei, pentru Consiliul de Supraveghere al CEO și așteaptă să vadă ce decizie se va lua în privința componenței forului de conducere.

Reporter: Credeți că numele lui Remus Vulpescu a apărut întâmplător în spațiul media?

Andrei Maioreanu: În general am văzut că apar foarte multe nume venite din zona celor care sunt agreați de PNL. Remus Vulpescu este un apropiat al PNL. Eu vă spun un lucru foarte clar, pe care l-am susținut și în fața secretarului de stat Cristian Bușu și a comisiei de la Ministerul Energiei, foarte repede trebuie să avem o conducere cu mandat pe OUG 109, atât la Consiliul de Supraveghere, cât și la Directorat. Evident avem nevoie și de un nou CEO (n.r președinte) la nivel de CE Oltenia pentru că altfel soarta complexului poate fi una pecetluită.

Rep: Credeți că schimbarea va fi făcută repede?

A.M.: Sincer aștept foarte repede decizia Ministerului legat de noua structură a Consiliului de Supraveghere, nu neapărat că sunt implicat în această procedură, și după aceea voi avea reacții foarte clare. Să nu uităm că ultima întrebare a interviului pe care l-am parcurs în 45 de minute a fost din nou legat de  ceea ce înseamnă mutarea sediului la București.

Rep: Și care este poziția dvs?

A.M.: Poziția mea a fost una consecventă. Aceeași cu cea pe care am avut-o în spațiul public: nu aceasta este soluția care în următoarea perioadă ar trebui să conducă la eficientizarea Complexului Energetic Oltenia. Am spus-o și la minister, avem nevoie de oameni care nu sunt legați de interesele unor firme care căpușează CE Oltenia. 

Vizualizări: 880

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: