Mihai Prunariu vorbește deschis despre problemele de la CS Pandurii și cere demisia ministrului

La protestele de la București ale cluburilor sportive din România și ale sportivilor pe care îi reprezintă a fost prezent și șeful CS Pandurii Târgu Jiu. Mihai Prunariu a expus cu această ocazie o serie lungă de motive pe care le are clubul pe care îl conduce să ceară demisia ministrului.

Mai mulți membri ai Sindicatului Național Sport și Tineret au protestat în aceste zile la București, la sediul MTS, pentru că sunt nemulțumiți de ministrul sportului, Eduard Novak. Pentru toate cluburile de la venirea acestui ministru a început o perioadă de austeritate dar nu și pentru ministerul care face premieri de sute de mii de euro dar nu la sportivii cluburilor din țară.

Sunt mari probleme din sistem și sindicaliștii din sport spun că nu au cine să le discute. Lipsesc bugetele pentru cluburile sportive și sunt tăiate finanțări iar sportivii nu pot performa în condiții de austeritate.

Sindicaliștii au cerut intervenția personală a premierului Nicolae Ciucă pentru deblocarea reorganizării Ministerului Sportului, proces suspendat de peste un an.

Directorul CS Pandurii, Mihai Prunariu, a expus motivele clubului său pentru care Eduard Novak trebuie să plece din fruntea Ministerului Sportului. „În primul rând pentru că nu avem dialog cu domnul ministru Novak, ne-a chemat anul trecut de vreo două ori dar nici nu a stat de vorbă cu noi. Ne-a tăiat din bugetul clubului, nu știu ceilalți colegi dar eu vorbesc în numele clubului Pandurii. Ne-a tăiat cam 40% din bugetul clubului în condițiile în care nici anul trecut n-am avut bani suficienți, ne-a dat o rectificare pentru premierile sportivilor și după două săptămâni ne-a luat banii înapoi. Dacă făceam un angajament bugetar riscam apoi să răspund eu, nemaiavând bani. După aceea ne-au tăiat echipamentele la sportivi. În al patrulea rând avem cele mai mici salarii dintre toți bugetarii din România.  În al cincilea rând e și situația în care se află Hotelul Sport și de trei ani de zile solicit ministerului să ne aloce o sumă modică de bani  pentru centrală ca să putem da drumul activității la hotel și nu primim nici un răspuns”, sunt o parte dintre motivele expuse de Mihai Prunariu.

Cert este că Târgu Jiul, prin clubul CS Pandurii, era și este chiar și în condițiile austere de acum, printre cele mai bune cluburi din România. Din păcate, o perioadă mai dificilă decât cea prin care trece acum clubul nu a mai existat în istoria sa recentă.  

Vizualizări: 489

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: