Milioane de euro pentru holograme. Cum explică Iulian Popescu

Candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Gorj, Iulian Popescu, ar fi nevoit să renunțe la o activitate extrem de complexă în mediul privat, dacă ar fi ales în funcția publică.

Popescu este administrator la șase firme - Softtehnica, Evogrande, Coral Beauty, Freya Sotfware, Carpe Diem Wine Bistro, Softinix, dar și în conducerea a două asociații - Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație și Asociația ADES pentru Dezvoltarea Economiei Sustenabile.

Prin firmele și asociațiile sale, Iulian Popescu derulează mai multe programe cu bani europeni și vorbim aici de multe milioane de euro. După cum rezultă din declarația de interese, nu ridică dividende de la firmele sale. “Poate unii cred că am foarte mulți bani, dar noi reinvestim tot, mai ales că proiectele sunt cele mai multe cu cofinanțare”, a spus Iulian Popescu.

În luna aprilie a acestui an, firma Softtehnica a lui Iulian Popescu a câștigat un concurs de proiecte organizat prin Agenția pentru Digitalizarea României, în valoare de peste 13 milioane de lei.

Denumirea proiectului este una pretențioasă și complicată: “Holotrain - platforma inovatoare de training în realitatea augmentată asistat de holograme fotorealistice interactive”.

Întrebat de ce ar da o agenție guvernamentală milioane de euro pentru holograme, Iulian Popescu a explicat că sunt bani europeni, pentru programe de cercetare. Proiectul are o cofinanțare de 30%, care trebuie asigurată de Softtehnica. Trecând peste explicațiile tehnice ale lui Iulian Popescu, care a vorbit zeci de minute în termeni specifici meseriei lui, reținem aplicabilitatea practică a acestui proiect. Popescu a explicat că tema de cercetare este folosirea hologramelor în procesul de instruire a salariaților. “De exemplu, ca să formezi un agent de vânzări, trebuie să simulezi interacțiunea cu tot felul de clienți, cu tot felul de pretenții, pentru a vedea cum reacționează. Este un consum de resurse umane, care poate fi suplinit de aceste holograme, care joacă rolul clienților. În plus, și evaluarea profesională a agentului de vânzări ar urma să fie mult mai simplă”, a explicat Iulian Popescu. O astfel de tehnologie poate fi aplicată în domenii diverse, chiar și un profesor la clasă poate fi evaluat, după reacțiile pe care le are și modul de predare într-o clasă virtuală.

Realitatea augmentată este una dintre noile tehnologii ce încep să acapereze cât mai mult teren în domeniul IT și de Business. Aceasta reprezintă o experiență interactivă bazată pe combinarea lumii reale cu elemente din lumea virtuală, astfel creând o lume reală augmentată de către informația generată virtual. Realitatea augmentată poate să fie definită ca și un sistem ce îndeplinește trei activități de bază: combinația dintre lumea reală și virtuală, interacțiunea în timp real și înregistrarea 3D exactă a obiectelor virtuale și reale.

Iulian Popescu va candida la alegerile din 27 septembrie, în Gorj, pentru postul de președinte al Consiliului Județean, fiind principalul contracandidat al președintelui în funcție, Cosmin Mihai Popescu.

Vizualizări: 1,792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: