Prea tânăr să candideze, dar e președinte de partid

Lucian Budulan este cel mai tânăr președinte de partid din județul Gorj. La numai 19 ani, acesta este coordonator politic la partidul Alternativa pentru Demnitate Națională, filiala Târgu Jiu. Este însă prea tânăr să candideze, chiar și pentru un post de consilier local, deoarece limita de vârstă este de 23 de ani.

Lista de candidați la Consiliul Local este deschisă de Nicolae Ivăniși - președintele ADN Gorj, în echipă fiind mai mulți antreprenori, profesori, avocați, dar și ingineri sau muncitori, printre care îi amintim pe Adrian Gonciulea, Cristinel Sîrbu, Cristian Popescu, Cristina Duvlea, Liviu Bivolaru, Alina Draica, Traian Marin, Gil Nicolae Pănoiu, Ionel Constantinescu, Ioan Ciora, Daniela Ioniță, Cristian Scurtu. Ordinea este aleatoare, dar, potrivit lui Ivăniș, lista ADN este mai bună decât a altor partide și dacă o întorci cu susul în jos.

Dintre partidele mici, ADN are cea mai mare șansă să intre în Consiliul Local Târgu Jiu, nu neapărat prin notorietatea liderului formațiunii de la Gorj, cât a faptului că lista este alcătuită preponderent din tineri activi, care fiecare poate atrage câteva zeci sau chiar peste o sută de voturi. Un partid are nevoie de circa 1.500 de voturi pentru a accede în CL Târgu Jiu.

Lucian Budulan, student la Craiova, spunea zilele trecute la Gorj TV că a intrat în politică “pentru a oferi tinerei generații cât mai multe variante de proiecte în care să se implice, activități extrașcolare în care să se implice, pentru a nu le da timp tinerilor să se orienteze către vicii și alte chestiuni nocive pentru ei”. Coordonatorul politic al ADN Târgu Jiu știe că sunt oameni care au avut așteptări în ultimii 30 de ani de la politicieni și că sunt dezamăgiți, dar spune că cei de vârsta lui nu ar trebui asociați cu vechea clasă politică. “Trebuie să avem crez, nu neapărat în politică, ci și în viața profesională”, a spus Budulan, precizând că în ADN Târgu Jiu nu este loc pentru oportuniști. (A.A.)

Vizualizări: 4,808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: