Mitrescu spune că salariații CE Oltenia merg în instanță

“Săptămâna aceasta vom demara proces în instanță cu Casa de Pensii, pentru membrii de sindicat cărora li s-au respins cererile de pensionare”, anunță Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari.

Deja sunt 6-7 salariați de la Rovinari care au primit decizii de respinegere, deși au depus dosarele pe legea 197/2021.

”Toate sursele spun că legea n-are cusur, se poate aplica, dar cineva nu vrea”, susține Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari.

Deputatul USR Gorj, Radu Miruță, cel care a dat oarecum forma finală a legii, spune că salariații care au 52 de ani și au lucrat 30 de ani, din care 25 în cariere sau termocentrale, trebuie pensionați. “Nici nu se pune problema retroativității, câtă vreme Legea nr. 197/2021 (întocmai ca și multe modificări legislative anterioare din domeniul pensiilor) doar stabilește drepturi pentru persoane care, la un moment dat, s-au aflat și au lucrat în anumite condiții. Prin urmare, toti asigurații care și-ar deschide dreptul la pensie sub imperiul modificarilor aduse de Legea nr. 197/2021 legii pensiilor, trebuie sa beneficieze de conditiile de pensionare prevazute de Legea nr. 197/2021”, a transmis Miruță pe pagina de socializare.

Cert este că au trecut două luni de la intrarea în vigoare a legii, iar minerii și energeticienii s-au ales doar cu respingeri.

Vizualizări: 2,178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: