Motivul pentru care au restricționat accesul la salina spitalului de la Dobrița

Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu” de la Dobrița a decis restricționarea accesului la salină a bolnavilor care nu sunt internați în unitatea spitalicească. S-a luat această hotărâre după ce unul dintre generatorii de aerosoli uscați de sare s-a defectat.

De câteva săptămâni, la salina de la Dobrița nu mai au acces bolnavi din afara spitalului. Pentru că generatorul s-a defectat, conducerea unității medicale a decis achiziționarea unuia nou cu fonduri de la Consiliul Județean Gorj.

”Este vorba de un halogenerator, mai exact un generator de aerosoli uscați de sare care nu mai funcționează la parametrii normali. În spital mai avem încă două astfel de generatoare care funcționează și produc aerosoli în incintă. Pentru că avem un rulaj foarte mare, iar halogenerator este defect am decis să restricționăm accesul bolnavilor din afara spitalului până când va veni noul generator din Estonia”, a explicat directorul unității. 

Consiliul Județean a scos la licitația achiziția aparatului, a cărui valoare se ridică la aproximativ 21.000 de lei. Bolnavii care nu sunt internați dar au nevoie tratament la salină beneficiază gratuit de 3 ședințe prin ambulatoriul cu bilet de trimitere, iar restul le plătesc cu 8 lei ședința.

Vizualizări: 2,161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: