Noi cazuri de varicelă în județul Gorj

Se extind focarele de varicelă în județul Gorj! Tot mai mulți copii au fost diagnosticați, în ultimele zile, cu această boală contagioasă. Autoritățile încearcă să țină o evidență a numărului de infectări, dar situația este îngreunată de faptul că micuții sunt în vacanță. 

În ultimele săptămâni, câteva unități școlare din Gorj au semnalat cazuri de varicelă în rândul copiilor. Este vorba despre școli și grădinițe atât din municipiul Târgu Jiu, cât și din alte localități ale județului.

Direcția de Sănătate Publică Gorj este instituția care ține evidența evoluției cazurilor. Însă, contactați de redactorii Pandurul, reprezentanții instituției nu au putut să ofere o situație actualizată a numărului de copii bolnavi.

"Tocmai am închis astăzi două focare, de la Motru şi de la Lihuleşti. O să se închidă şi celelalte, fiind vacanţă. Dacă mai fac copiii varicelă acasă, trebuie să anunţe medicul de familie şi medicul de familie pe medicul şcolar. Sperăm să nu mai fie. La nivelul municipiului Târgu Jiu a fost afectată o grădiniţă, cea de la Mihai Eminescu. Ultima data erau 43 de copii afectaţi, acum vreo săptămână (...). Ultima evidenţă de atunci o am, că după s-a luat vacanţă. Focarele închise sunt la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Motru şi la Grădiniţa Lihuleşti", a declarat Narcis Stoian, directorul DSP Gorj. 

Între timp, pe grupurile de whatsapp folosite de părinți pentru a comunica între ei, tot apar cazuri noi. De exemplu, la Grădinița "Lumea Copiilor" din municipiul Târgu Jiu au fost confirmați 3 copii cu varicelă. Cu toții frecventează aceeași grupă. De asemenea, și la Grădiniţa "Mihai Eminescu" au fost semnalate astfel de cazuri. 

Vizualizări: 1,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: