O nouă sancţiune pentru Cotrună

Şeful Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, Dumitru Cotrună, riscă o nouă sancţiune disciplinară. Cea de-a doua comisie constituită la nivelul Consiliului Judeţean Gorj a descoperit noi ilegalităţi comise în mandatul directorului Cotrună, în perioada 2016-2017, susţine consilierul judeţean PNL Denisa Şuţă. Concluziile anchetei urmează să fie discutate în viitoarea şedinţă de Consiliu Judeţean.

„Acest raport prevede că domnul Cotrună trebuie să fie sancţionat cu 20% din salariu timp de trei luni. Asta după ce a mai primit o mustrare în urmă cu mai bine de o lună. Este vorba despre modul cum a fost gestionată situaţia unei minore care a rămas însărcinată în timp ce se afla în plasament la un centru din Târgu Jiu şi a fost dusă la întrerupere de sarcină. Din câte susţine comisia de disciplină există indicii suficiente care să ducă la faptul că au fost comise infracţiuni de fals în înscrisuri”, a declarat Denisa Şuţă, consilier judeţean PNL.

Au profitat de analfabetismul tatălui

Minora a fost încredinţată statului printr-o sentinţă civilă în data de 3 iunie 2015 la Centrul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu Jiu şi pe perioada de plasament a rămas însărcinată. „A fost constatat în dosarul minorei respective un referat duplicat care deţine acelaşi număr, aceeaşi dată, dar conţinut diferit. Aveau conţinut identic, mai puţin propunerea pentru întreruperea sarcinii”, a mai spus Denisa Şuţă, care mai spune că din raport reiese că s-ar fi profitat de analfabetismul tatălui minorei pentru a-l face să semneze o cerere prin care se declara de acord cu avortul. „Potrivit declaraţiei tatălui, Sorin Torop s-a prezentat la domiciliu tatălui solicitându-i să semneze în alb o cerere în două exemplare necesară pentru efectuarea unui control periodic al minorei. Ei nici nu trebuiau să apeleze la tatăl minorei dat fiind faptul că bărbatul era decăzut din drepturile părinteşti şi nu avea dreptul legal de a solicita întreruperea de sarcină”, a mai spus Şuţă care a făcut din nou apel la preşedintele Consiliului Judeţean, Cosmin Popescu, să transparentizeze activitatea instituţiei şi să trateze cu responsabilitate situaţia.

Torop: „Ei nici nu ştiu unde este centrul”

Sorin Torop, fostul director al centrului, n-a vrut să comenteze prea mult situaţia, declarând doar că liberalii ar trebui să vină mai întâi să vadă problemele copiilor şi apoi să vorbească. „Sunt consilieri judeţeni şi habar nu au unde sunt centrele. Vorbesc despre copiii din centre şi nu ştiu care este situaţia angajaţilor. Să rezolve problemele copiilor şi după aia să vorbească”, a declarat Sorin Torop.

Vizualizări: 2,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: