Omul cu maimuţa, candidatul PD-L pe Colegiul 3

Robert Zgăbaia este candidatul surpriză anunţat de PD-L pentru Colegiul 3 Ţânţăreni. „Cine-i ăsta?”, a fost întrebarea generală, mai ales că Zgăbaia este un necunoscut chiar şi pentru colegii lui de partid. Presa a scris despre el doar în contextul unor afaceri pe care firma la care lucrează le-a avut cu Complexul Energetic Rovinari, în sensul că a vândut „antiviruşi” la de zece ori preţul pieţei. Dar, Zgăbaia este totuşi vedetă pe facebook, unde la poza de profil este alături de o maimuţă. Mai sunt şi câteva zeci de poze cu tinere, semn că tânărul politician ar putea avea succes la partea feminină a electoratului.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PDL Gorj Dan Vâlceanu, Robert Zgăbaia este un membru vechi al partidului, deţinând în trecut funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei oamenilor de afaceri din partid.

PD-L a propus candidatura lui Zgăbaia după ce Gabriel Nanu, fost director în minerit, a renunţat, deoarece nu era dorit de primari. Judecând acum, Nanu era o propunere mult mai bună decât Zgăbaia. Primarii PD-L de pe acest colegiu sunt resemnaţi. Iriza va câştiga. ,,Eu nu îl ştiu pe acest băiat, nici nu îl cunosc bine. Am auzit cât de cât de numele lui, îl cunosc pe tatăl lui. Eu îl ajut cu ce stă în puterile mele, dar este greu să câştigi colegiul 3. Dacă Cosmin Popescu a avut probleme cu Iriza, un om cu notorietate, care acum patru ani nu a închis colegiul cu 200 de voturi... Colegiul 3 e ca şi pierdut. Noi colegiul 3 îl avem descoperit, eu aşa cred. Nu prea îl cunosc nici pe domnul Zgăbaia, aşa cum nu prea îl cunosc nici pe domnul Nanu. Noi ne-am anunţat candidaţii pe ultima sută de metri“, a declarat primarul din Turburea Ion Bârcă. „PDL nu are încă liderii pentru parlamentare”, a încheiat supărat primarul. 

Colegiul 3 este singurul din Gorj format numai din localităţi rurale, astfel că pasiunea pentru socializare pe internet a candidatului s-ar putea să nu îi fie de folos. Surse din PD-L susţin că Zgăbaia nu urmăreşte prin această candidatură decât să-şi facă reclamă, să devină cunoscut ca om de afaceri în judeţ.

SCHIMBĂRI

Primarul Liviu Cotojman susţine că PDL ar putea schimba candidaţii anunţaţi iniţial pe colegiile 3 şi 6. Dacă pe colegiul 3 Nanu a fost înlocuit cu Zgăbaia, rămâne de văzut ce candidat va găsi PD-L mai slab decât Daviţoiu pe Colegiul 6 Târgu Jiu.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: