Pandurii are departament de mentenanţă terenuri, dar nu are terenuri

Scandalul artificial creat în week-end de declaraţiile jucătorilor de la Pandurii, referitoare la antrenamente printre gâşte şi găini, putea fi prevenit. Nu s-ar fi ajuns aici dacă cei din conducerea clubului ar fi urmat cursul normal al lucrurilor şi ar fi construit pe locul fostului teren sintetic, demolat anul trecut, un nou teren cu iarbă naturală. Mai ales că tot anul trecut conducerea clubului a înfiinţat un departament nou de mentenanţă terenuri, în condiţiile în care din cele trei terenuri mai este în folosinţă doar unul, de care se ocupă primăria.

Antrenorul Edi Iordănescu a venit ieri cu precizări referitoare la situaţia terenului de antrenament care dus la crearea unui scandal mediatic ce afectează imaginea clubului, dar şi a oraşului. El spune că înţelege frustrarea jucătorilor puşi în faţa variantei de a se deplasa în judeţ la zeci de kilometri pentru a se antrena, ţinând să scuze plastica exprimare a lui Nistor care se referea la ceva ce va urma şi nu la situaţia de acum.


„Să se mute echipa cu totul de aici înseamnă dezrădăcinare!”
„Mă interesează strict condiţiile de pregătire care trebuie să fie minime pentru o echipă de fotbal”, şi-a început ieri doleanţele antrenorul pandurilor, care a precizat că absenţa unui teren de calitate cum era cel de joc îi creează mari probleme în a antrena echipa: „Lipsa terenului de antrenament e o problemă care pe mine mă leagă total de mâini şi care pentru mine înseamnă compromiterea perspectivelor. Eu nu cer decât un singur lucru, să avem un teren de antrenament, în condiţii normale, de dimensiuni normale şi de calitate minimă pentru o echipă care are pretenţii ca la anul să joace într-o cupă europeană”.
Pandurii nu vor mai avea acces pe terenul de joc şi trebuie să apeleze pentru pregătire doar la terenul de rezervă, respectiv cel de antrenament, despre care s-a aflat peste noapte că are dimensiuni minime pentru un teren normal, dar acum nu mai are calitate: „Contează foarte mult să avem dimensiunile minime pentru un teren normal. Merg şi la calitate şi aici e marea problemă, pentru că acest teren nu ţine să ne antrenăm pe el zi de zi, pentru că în condiţii de ploaie devine impracticabil. Iar efectele unui astfel de teren merg de la o stare de totală nervozitate, pentru că nu mai poţi efectua ceea ce ţi-ai propus, până la riscurile accidentărilor”, şi-a expus punctul de vedere Iordănescu care a adăugat că cerinţele sale cu privire la teren nu sunt un moft şi a precizat că nu cere mutarea echipei din oraş şi cu antrenamentele: „Nu este un moft ce am vrut să spun, acest teren care s-ar putea face aici şi eu cred că ar fi o soluţie. Nu vreau să fiu întrebat, pentru că, spun eu, să se mute echipa cu totul de aici înseamnă dezrădăcinare şi nu este soluţia. Înseamnă pierdere de identitate şi e suficient că echipa joacă pe un alt teren”.


Soluţia, construirea unui nou teren
Iordănescu a găsit soluţia pentru antrenamente chiar la un pas de vestiarele echipei, dar cam târziu. Tehnicianul spune că se poate construi un teren cu iarbă pe suprafaţa fostului teren sintetic dezafectat de aproape un an: „Singura soluţie viabilă este construirea unui teren pe acest spaţiu care există, ceea ce înseamnă circa o lună sau o lună şi un pic de antrenamente la standarde bune pentru echipă şi un teren care nu îi rămâne lui Iordănescu. Pentru că Iordănescu peste trei luni termină contractul şi nu ştie dacă mai continuă aici sau nu, asta rămâne de văzut. Dar terenul rămâne oraşului şi echipei. Cer solemn să se găsească o soluţie şi sunt sigur că factorii de decizie şi cei care au avut grijă de această echipă atâţia ani vor face un efort şi vor găsi o soluţie”.
Fostul teren sintetic, de dimensiuni normale, pentru că acolo s-au jucat meciuri oficiale, a fost distrus în urmă cu un an, chiar înainte ca juniorii clubului care disputau acolo meciuri oficiale să poată încheia campionatul. Peste două luni se va împlini un an de când acel teren este în paragină, iar situaţia e neschimbată, acesta e inutil. Dacă s-ar fi făcut eforturi minime ca terenul să fie însămânţat cu iarbă imediat după distrugerea lui, în toamna anului trecut se putea juca pe o suprafaţă nouă şi Pandurii se puteau antrena acolo. Soluţia exista deci de un an şi chiar în curtea clubului, întrebarea e de ce nu s-a cerut până acum conducerii să se construiască acest teren? Amenajarea lui cu iarbă naturală nu ar fi costat mai mult decât un cantonament în Spania!
DEPARTAMENT NOU
În ultimul an s-a creat la Pandurii un departament nou numit „mentenanţă terenuri”, care nu se ştie exact ce ar trebui să facă, pentru că stadionul a fost demolat, iar terenul sintetic de antrenament a fost dezafectat. Deşi nu îşi mai au obiectul muncii, la departamentul de mentenanţă există doi şefi, Florin Badea şi Petre Ţecu. Badea, numit la Pandurii de fostul director din CEO Aurel Medinţu, s-a ocupat o perioadă de îngrijirea terenului pe care acesta din urmă juca tenis cu colegii, dar şi de pregătirea saunei şi bazinelor atunci când Ion Călinoiu se anunţa la masaj. Cel de-al doilea personaj de la mentenanţă a fost şef de lucrare la demolarea terenului sintetic, restul atribuţiilor acestuia fiind greu de înţeles acum, când Pandurii mai are un singur teren de antrenament, şi acela îngrijit de specialiştii Primăriei.

Galerie foto


Vizualizări: 2,422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: