Pandurii e pe cale să atingă un record: cei mai mulți fotbaliști!

Pandurii este lider la cantitate! Are 51 de fotbaliști, scrie prosport.ro. Pe locul doi este Ardeal Târgu Mureş, cu 44 de jucători. La calitate e problemă. Echipa din Târgu Jiu se luptă să rămână în Liga I. Pandurii ar putea atinge un nou record dacă va mai aduce doi jucători în lot.

Problemele financiare care au început să macine clubul au dus la incapacitatea de acoperire a salariilor atât pentru jucătorii aduşi la începutul actualului sezon, cât şi pe cei care se aflau deja în slujba grupării. Astfel, în pauza de iarnă, unii chiar mai înainte, toţi aceştia, cu excepţia portarului Stanca, au plecat de la Pandurii. Astfel, în locul lor, au fost aduşi alţii, dispuși să accepte salarii foarte mici. Aşa că celor 30 de fotbalişti folosiţi în prima parte li s-au adăugat alţi 21. Deocamdată. La polul opus, numărul cel mai mic de jucători folosiţi în sezonul de faţă, până la această oră, îl are Gaz Metan, 26. Toate cele şase echipe ajunse în play-off au uzitat fiecare de câte peste 30 de fotbalişti.

Având în vedere toate acestea, prosport.ro a făcut o retrospectivă, începând din 1990 încoace, cu aceste maxime şi minime ale numărului de fotbalişti folosiţi, încercând câteva concluzii.

Recorduri
52 este numărul maxim de jucători folosiţi vreodată, fiind întâlnit în trei rânduri, la Universitatea Craiova în 2004-2005, la Gloria Buzău în 2008/09 şi la Unirea Urziceni în 2010/11, toate acestea retrogradând clar în respectivele sezoane.  Aşadar, dacă Pandurii mai adaugă încă doi celor 51, a bătut recordul! În acelaşi timp însă este aproape de a confirma şi retrogradarea. La polul opus, cel mai mic număr de jucători folosiţi într-un sezon din 1990 încoace a fost de 20, petrecându-se tot în trei rânduri, cu FC Bacău în 1990/91, Gloria Bistriţa 1992/93 şi din nou Bacăul în 1995/96.

Vizualizări: 735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: