Pensionar băgat în spital că a dat darul de nuntă prea mic

 Un bătrân de 63 de ani din Cruşeţ a ajuns la spital după ce a fost bătut pentru că nu ar fi dat darul la nuntă pe măsura pretenţiilor mirilor. Aceştia spun că nici vorbă de aşa ceva şi, că din contră, pensionarul şi soţia lui sunt cei care i-ar fi vorbit de rău prin sat că nu ar fi avut ce să le pună pe masă invitaţilor la nuntă. Poliţia a deschis o anchetă pentru a vedea în ce împrejurări a ajuns bătrânul la spital.

Stelian Popescu spune că miercuri seara venea cu vitele de pe câmp, spre casă, iar doi tineri din sat, dintre care un vecin de-al său care s-a căsătorit recent, l-au luat la bătaie. Bărbatul a ajuns la spitalul de urgenţă din Târgu Jiu, fiind adus de o ambulanţă, unul dintre ochi neputând să-l deschidă decât peste câteva zile, din cauza loviturilor primite. "Mi-au ţinut doi calea şi nu am putut să mă pun cu ei că erau mult mai tineri. M-au lovit în cap, la piept, peste picioare, nici eu nu mai ştiu cum m-au lovit. M-au pus la pământ şi au dat în mine până s-au săturat", afirmă pensionarul.

Lovit că a dat doar 1,5 milioane de lei la nuntă

Soţia lui Popescu le-a precizat poliţiştilor care se ocupă de anchetă că bătrânul ar fi luat bătaie pe motiv că nu mers la nunta vecinilor şi nu a dat darul pe care îl aşteptau aceştia. Femeia afirmă că, în urmă cu 7 ani, când ea şi-a măritat o nepoată vecinii au venit şi au dat ca dar de nuntă suma de 150 de lei. Aceeaşi bani au fost acum trimişi ca dar la nunta vecinilor, soţii Popescu neprezentându-se şi la masă. "Noi am primit atunci de la ei un milion şi jumătate de lei vechi şi acum, când au avut ei nunta, am trimis şi noi prin cineva tot un milion şi jumătate. Nu am putut să ne ducem la masă, dar am trimis banii, şi apoi ei ne-au strigat că de ce am dat numai atât, că e puţin, că de ce nu ne-am dus la masă, ca să nu aibă ei oameni şi să meargă darul prost-", a povestit femeia.

Vecinii neagă

Vecinii celor doi pensionari neagă faptul că ar avea vreo legătură cu bătaia în urma căreia bătrânul a ajuns la spital. "Nu am nicio legătură cu treaba asta. Eu am fost la cârciumă cu încă un prieten, am băut bere acolo, am fost pe deal după telefon că îl pierdusem pe acolo, dar nu am bătut pe nimeni. Nici nu am ştiut până acum că el ar fi luat bătaie, acum aud prima dată", spunea Constantin Bărbuică ieri, când s-a trezit cu oamenii legii la poartă. Soţia lui a declarat şi ea că nici vorbă de vreun scandal, deşi neînţelegeri între ei şi vecini au mai fost. "Eu sunt de vină că nu m-am dus eu s-o reclam la Poliţie mai din timp, că din ţigancă şi garoaică nu mă scotea. Am zis să fim oameni ca lumea, dar uite unde am ajuns. Ea mi-a scos vorbe prin sat că nu am avut ce pune pe masă la oameni la nuntă şi că i-au mâncat invitaţii strugurii ei din vie, dar nu-i adevărat. Trebuia să mă fi dus eu prima la Poliţie", spunea şi Paula Bărbuică.

Cei doi soţi, precum şi prietenul bărbatului suspectat de implicare în acest scandal, au fost chemaţi ieri la Poliţie şi audiaţi în legătură cu incidentele respective, riscând să fie puşi sub acuzare în funcţie de numărul de zile de îngrijire medicală de care va avea nevoie bătrânul.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: