Pesediștii spun că ei taie porcul. Așa o fi?

Cu aroganța care îl caracterizează, Adrian Tudor de la PSD Târgu Jiu a ironizat „tefeliștii” care ies cu zecile de mii în stradă pentru un principiu, acela ca legile penale să nu fie modificate taman de politicienii care au dosare. Spunea Tudor că pesediștii au altă treabă, că oamenii gospodari în decembrie taie porcul, fac cârnați, îi pun la afumat.

Așa o fi? Ceva îmi spune că pesediștii care lucrează de zor la modificarea legilor justiției și fac strategii pentru schimbarea șefilor de parchete, pentru scoaterea din joc a președintelui Iohannis, pentru decapitarea SRI etc. nu vor pierde în acest decembrie timpul cu tăierea porcului. Cred mai degrabă că vor profita din plin de perioada de vacanță, de faptul că românii nu se vor mai uita atât la politicieni și își vor finaliza planurile la care lucrează de la începutul anului.

Claudiu Manda este parlamentarul PSD care conduce o comisie ce încearcă să afle în ce măsură există binomul SRI-DNA și dacă oameni din serviciul de informații s-au implicat în dosare penale, au făcut rechizitorii ori au ales la ce judecători trebuie să ajungă dosarul. Probabil că scopul extins este altul. Manda a spus cu gura lui că se gândește să ceară demisia unui general SRI cu funcție de conducere, motivând că respectiva comisie nu își poate continua analiza cu acesta în funcție. Un motiv cam subțire totuși. Dacă sunt indicii clare că generalul Dumbravă, că despre el este vorba, a folosit funcția în scopuri obscure, dacă acesta a încercat să influențeze în vreun fel activitatea comisiei, atunci cererea lui Manda ar putea fi îndreptățită. Dar așa, cu argumentul că nu își poate continua el analiza... nu prea se leagă.

Legile justiției au nevoie de îmbunătățiri, dar din păcate nu la asta lucrează PSD. Liderii acestui partid sunt interesați să le modifice oricum, în rău, în bine, numai să scape ei de dosarele penale. Și mai lucrează PSD la schimbarea șefilor din justiției. Cum tinerii frumoși și liberi vor pleca în vacanță de Crăciun și de Revelion, pesediștii ar putea renunța la tăierea porcului, ca să-și ducă planul la bun sfârșit, fără să aibă tam-tam în stradă.

Vizualizări: 1,302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: