Plagiatul lui Ponta, recunoscut oficial!

Nu mai puțin de 34 din cei 35 de membri ai Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare au votat joi pentru retragerea titlului de doctor fostului premier Victor Ponta, după ce au stabilit că acesta a plagiat în lucrarea sa de doctorat. Subiectul e în discuție încă de când Ponta era în fruntea Guvernului, atunci fiind desființate comisii din subordinea Ministerului Educației doar pentru ca plagiatul să nu iasă la iveală, mai ales că Ponta se pregătea de o candidatură la Președinția României.

Membrii CNATDCU i-au formulat ministrului educației propunerea pentru retragerea titlului de doctor, Adrian Curaj fiind cel care va trebui să semneze un ordin în acest sens, în baza propunerii primite. Comisia de Etică din cadrul Universității București a stabilit în iulie 2012 în unanimitate că lucrarea lui Ponta, „Curtea Penală Internațională” este un plagiat, nu mai puțin de 115 pagini din cele 297 fiind copiate.
Ponta a reacționat pe Facebook după ce a aflat decizia CNATDCU, susținând că „tehnocrații” sunt de vină pentru situația în care se află. „Ok - tehnocrații au rezolvat principala problemă a țării - mi-au luat și ei doctoratul (ca Băsescu în 2012)! Înțeleg că acum (după această mare victorie) totul va fi bine - de azi încep să crească încasările la buget, să ieșim din deficit. De azi începem să primim banii europeni pe care nu i-am luat până acum. De azi plătim subvențiile în agricultură, mărim salariile și pensiile. De azi nu mai mor bebelușii în spitale și nici nu se mai dau subiecte grele la examenul de capacitate. Și de azi nu mai suntem "marfă" pe care o vând tehnocrații ca să primească o promovare când se întorc la Bruxelles! Sunt onorat de efortul pe care ditamai Guvernul de tehnocrați l-a făcut doar pentru persoana mea - o ordonanță de urgență doar pentru mine, o Comisie doar pentru mine (când am primit verdictul de neplagiat în 2012 de la același CNACTDU a mai fost o teză de doctorat examinată în același timp - fac pariu că nu aveți "Curaj" să o revedeți și pe aceea). O hotărâre definitivă dată în favoarea mea de ICCJ în 2014 ignorată! Vă mulțumesc din inimă dragi politruci!
Și de azi mă ocup să îmi fac o nouă teză de doctorat cu tema "Fabuloasa Guvernare Tehnocrată și mărețele sale realizări pentru poporul român" - that will be fun!”, a comentat Ponta.
Dincolo de ironiile deputatul de Târgu Jiu, liberalii consideră că acesta, împreună cu cei care l-au susținut, ar trebui să părăsească definitiv viața politică atâta timp cât a fost dovedit plagiatul din lucrarea sa de doctorat. „Toţi cei care au ţinut cu dinţii pentru albirea doctoratului lui Ponta, şi al altora, ar trebui să dispară din viaţa publică. Ruşine lor şi celor care s-au conformat, de frică sau de lehamite, ordinelor privind ascunderea malpraxisului academic", a spus Raluca Turcanu, vicepreședinte al PNL. Ea consideră că Ponta ar trebui să iasă din viața politică împreună cu foștii miniștrii ai educației care l-au susținut, respectiv, Ecaterina Andronescu, Liviu Pop și Mihnea Costoiu, cel din urmă fiind și senator de Gorj.
Un comentariu, pe Facebook, a făcut și europarlamentarul Cristian Preda, care consideră că plagiatul lui Ponta putea fi dovedit de mai mult timp. „A fost nevoie de 4 ani pentru ca un plagiat evident şi pentru un copil de gimnaziu să fie recunoscut de Ministerul Educaţiei. Asta e capacitatea de blocaj a PSD'', a comentat Preda, acuzația de plagiat ducând, în țările civilizate, la ieșirea din viața publică a persoanei care suferă o astfel de „rușine”.

Vizualizări: 355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: