Prima capitală europeană care a interzis trotinetele electrice!

După o perioadă de cinci ani de prezenţă controversată a trotinetelor electrice, acestea au fost interzise la închiriere pe străzile din Paris. Bicicletele electrice sunt însă disponibile pentru închiriere se pregătesc să le ia locul.

De la 1 septembrie, Parisul a devenit prima capitală europeană care a interzis în totalitate trotinetele electrice de închiriat. Mulţi parizieni s-au săturat să le vadă făcând zigzaguri printre pietoni - chiar şi restricţionate la 10 km/h în anumite zone - sau parcate în mijlocul trotuarelor.

Cei trei operatori de trotinete electrice şi-au pierdut autorizaţia de ocupare a spaţiului public în urma unui referendum fără precedent, la începutul lunii aprilie. Cei care au votat „Nu” au câştigat cu aproape 90%, însă doar 7,46% dintre persoanele înscrise pe listele electorale s-au prezentat la vot.

Începând din august, cele 15.000 astfel de vehicule au fost retrase treptat de pe străzi pentru a fi trimise, după eventuale reparaţii, în alte oraşe.

O treime din flotă va rămâne în regiunea pariziană, în 80 de comune din jurul Marne-la-Vallée sau Saint-Germain-en-Laye iar restul vor ajunge în principal în Germania.

Operatorii mizează pe trecerea clienţilor la bicicletele de închiriat, deja disponibile peste tot, ceea ce ar trebui să le permită să evite, cel puţin pentru moment, concedierile.

Dar nu toată lumea este pregătită însă să treacă la bicicletă. Unii utilizatori obişnuiţi ar putea opta să cumpere una sau să profite de o ofertă alternativă de închiriere pentru o zi.

Compania, care a lansat această idee înaintea referendumului din Paris, intenţionează să ofere trotinete disponibile pentru închiriere „celor care le folosesc zilnic” şi „chiar turiştilor” - „inclusiv în perspectiva Jocurilor Olimpice”.

Vizualizări: 1,331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: