Protestatari: Cum vin politicienii după voturi, să vină și alături de noi

Minerii de la Cariera Jilț Nord au intrat în greva foamei, astăzi, în fața sediului Complexului Energetic Oltenia. Aceștia fac un apel și către ceilalți colegi să li se alăture.

Dan Iulius Plaveti, director recrutat printr-o procedura dubioasă, le-a transmis sindicaliștilor să își găsească alt loc de muncă, dacă nu le convin actualele condiții. 

”Nu mai putem suporta ce se întâmplă în momentul actual în cariere. Știm că e perioada de închidere ce urmează după alegerile electorale. Ne-a chemat sus domnul director general Plaveti și ne-a spus că dacă nu ne convine serviciul să ne găsi  în altă parte. Dumnealui să nu uite că noi avem peste 25 de ani de muncă în carieră și el a venit acum. Mai bine ar face să plece dumnealui. Nu vrea să accepte 40 de salarii să fie trecute în CCM și a recunoscut că e pus să respecte planul de restructurare și că nu se abate de la acel plan. E conștient probabil că vor urma concedieri colective. Deblocarea carierei Jilț se tot amână în continuare, s-a amânat un an de zile și probabil asta e scopul să amânăm ca să închidem”, a spus Marius Berca, lider sindical la Jilț Nord, pentru Radio Infinit.

Una dintre revendicările sindicaliștilor este acordarea celor 40 de salarii compensatorii, în caz de închidere: ”Nu mai putem suporta ce se întâmplă în momentul actual în cariere. Știm că e perioada de închidere ce urmează după alegerile electorale. Ne-a chemat sus domnul director general Plaveti și ne-a spus că dacă nu ne convine serviciul să ne găsi  în altă parte. Dumnealui să nu uite că noi avem peste 25 de ani de muncă în carieră și el a venit acum. Mai bine ar face să plece dumnealui. Nu vrea să accepte 40 de salarii să fie trecute în CCM și a recunoscut că e pus să respecte planul de restructurare și că nu se abate de la acel plan. E conștient probabil că vor urma concedieri colective. Deblocarea carierei Jilț se tot amână în continuare, s-a amânat un an de zile și probabil asta e scopul să amânăm ca să închidem”, a adăugat Berca.

Un alt protestatar îi îndeamnă pe politicieni să li se alăture: ”Facem un apel către colegii noștri din zona Rovinari, Motru să ni se alăture și să fie și aici să stea cu noi. Politicul să vină să stea aici că e valabil și pentru ei, pentru județ, nu doar pentru noi. Cum vin după voturi să vină și alături de noi”, a transmis Petre Palaticiuc.

Vizualizări: 1,038

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: