Prunariu: Noul CSM ar trebui axat pe jocuri, nu pe sporturi individuale

Noul club sportiv municipal din Târgu Jiu ar putea fi o alternativă pentru copii și juniori, dacă Pandurii Lignitul Târgu Jiu va intra în faliment anul viitor. Este părerea lui Mihai Prunariu, directorul CS Pandurii, club aflat în subordinea Ministerului și Sportului, diferit de Pandurii Lignitul. Prunariu a spus, într-un interviu la Radio Infinit, că noul club ar trebui să se axeze pe sporturi de echipă, deoarece cele individuale sunt acoperite de clubul pe care îl conduce el.

Rep.: Cum vedeți decizia înființării unui club sportiv municipal la Târgu Jiu?

Mihai Prunariu: Cam în toată țara există cluburi sportive municipale. În situația în care clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu va intra în faliment în luna ianuarie, atunci trebuie să existe o altă soluție pentru copiii și juniorii care fac fotbal sau alte sporturi de echipă, pentru că cei care fac sporturi individuale, și mă refer aici la atletism, lupte, box, se pot înscrie în cadrul clubului Pandurii Târgu Jiu, care este în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului.

Rep.: Adică la clubul pe care îl conduceți dumneavoastră.

M.P.: Da.

Rep.: Cum vedeți o viitoare colaborare cu CSM?

M.P.: Benefică. Depinde ce ramuri sportive vor să înființeze în cadrul clubului sportiv municipal, eu aș indica să înființeze ramuri sportive care nu se regăsesc în cadrul clubului sportiv departamental al MTS. Ca să nu intervină la un moment dat o concurență între noi. M-aș axa la CSM pe jocuri, pentru că aici suntem puțin cu probleme. Nu toate secțiile pe care le vor înființa la CSM trebuie să și activeze din primul an. Cred că prioritatea ar trebui să fie jocurile, în special fotbalul. Repet, dacă se va întâmpla ceva cu Clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu, copiii să aibă posibilitatea să activeze în cadrul unui club.

Rep.: Sportul individual este finanțat?

M.P.: Sporturile individuale în general au fost defavorizate în ceea ce privește finanțarea la nivelul autorităților publice locale. Nu au prea contat în decursul timpului. Sunt de 20 de ani la clubul Pandurii al Ministerului Tineretului și Sportului și niciodată lumea nu a fost interesată, deși producem rezultate mari și pe plan național și internațional. Lumea nu este interesată de faptul că avem campioni de box, de lupte, de atletism.

Vizualizări: 457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: