Reduceri de şefi şi şomaj tehnic la CE Rovinari

Pandurul a intrat în posesia unui exemplar al protocolului discutat marţi, 18 ianuarie, între conducerea CE Rovinari şi liderii de sindicat. Potrivit unor surse neoficiale, Constantin Mitrescu, liderul Sindicatului Liber „Energia” Rovinari, nu şi-a pus semnătura pe protocol nefiind de acord cu măsurile prezentate. Aceleaşi surse spun că protocolul ar fi fost semnat de Marin Golea, preşedintele Sindicatului Liber „Minerul”. La şedinţă a mai participat şi şeful sindicatului de la Pinoasa, Filip Cioplea.

Oricum, pentru punerea în aplicare a acestor măsuri, mai întâi trebuie făcut un act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă.

Niciunul dintre lideri nu a fost de găsit pentru a comenta conţinutul protocolului.

Concedii în aşteptare, o lună de şomaj tehnic pentru toţi angajaţii CE Rovinari sau reducerea concediului de odihnă la 21 de zile. Toate aceste se regăsesc în protocolul propus de conducerea CE Rovinari.

Aşadar, s-a propus trimiterea în concediu de aşteptare a 119 persoane, care „îndeplinesc condiţiile de pensionare la limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare, respectiv salariaţii care îndeplinesc condiţiile de pensionare anticipată până la data de 31 decembrie 2013, începând cu data de 1 martie 2011“.

Reduceri şi printre şefi

În protocolul amintit se ia în discuţie modificareastructurii organizatorice a Complexul Energetic Rovinari prin reducerea unui număr de 84 posturi TESA.

În pericol sunt posturile directorului adjunct al Termocentralei, directorului tehnic al E.M. Rovinari sau directorului adjunct al Direcţiei Investiţii. Nici Direcţia Comercială nu va mai avea director adjunct, iar contabilul şef al Termocentralei îşi va părăsi biroul.

3400 de persoane în şomaj tehnic

Totpersonalul CE Rovinari, cu excepţia personalului de exploatare al Termocentralei, va fi trimis în regim de aşteptare o lună de zile calendaristică, în baza programării ce se va face de către conducătorul structurii organizatorice la fiecare nivel, începând cu luna martie după completarea posturilor vacante, ţinând seama de normativul de personal existent.

Mai puţin concediu de odihnă

Pentru că angajaţii vor sta mai mult în şomaj tehnic, conducerea a gândit că gradul de oboseală al muncitorilor va fi mult mai scăzut motiv pentru care a propus reducerea concediului de odihnă la 21 de zile.

Pentru anul 2011personalul care solicită încetarea contractului individual de muncă, va depune cerere şi va primi plăţi compensatorii în sumă de 29.000 lei net (41.099 lei brut), echivalentul a 10 salarii medii brute.

PROPUNERI

Toate măsurile din protocolul amintit rămân doar propuneri dacă nu va fi încheiat un act adiţional la Contractul Colectiv de Muncă (CCM) la nivel de unitate.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: