Salvamontiștii gorjeni, misiune în Hunedoara

La solicitarea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, salvatori acvatici si scafandri din cadrul serviciilor Salvamont-Salvaspeo din județele Gorj, Mureș, Harghita și Hunedoara participa ca resursă de sprijin pentru căutarea trupului persoanei înecate în lacul de la Sântămăria Orlea de lângă Hațeg.

Victima a fost căutată de scafandri timp de doua zile. Datorită suprafeței mari a lacului și vizibilității reduse, căutările au rămas fără rezultat, situație în care s-a apelat la salvatorii acvatici din cadrul serviciilor Salvamont.


Structurile Salvamont-Salvaspeo sunt singurele din țară care dețin cele mai performante detectoare din lume pentru găsirea sub apa a persoanelor, detectoare bazate pe inteligenta artificiala.

În prezent exista cinci servicii Salvamont care dețin astfel de aparate, respectiv cele din Gorj, Harghita, Mureș, Neamț și Brașov.

În mai puțin de un an de când au întrat în dotarea salvatorilor, detectoarele au găsit 4 victime în toate cele patru situații în care au fost solicitate în căutări care au durat între 5 min și 3 ore.

Detectorul din  cadrul Salvamont Gorj este primul adus în țară.


Foto cu caracter ilustrativ

 
 
 
 
 

 
 

Vizualizări: 657

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: