Stă în vilă, dar vrea casă de la primărie pentru fiica aflată în mizerie

Primăria Târgu-Jiu este considerată de unii casă de binefacere. Cum au câte o problemă dau fuga la primărie pentru a cere ajutor. Este şi cazul unei femei din Târgu-Jiu a cărei casă a luat foc anul trecut şi aşteaptă, încă, ajutor de la municipalitate. Rodica Burlan a cerut sprijin autorităţilor în condiţiile în care tatăl ei are o casă spaţioasă, în curtea vecină, dar acesta nu vrea să o primescă, motivând că nu are loc şi că nu poate sta sub acelaşi acoperiş cu nepotul său bolnav psihic. Interesant este că tatăl care se lăfăie în vilă merge cu fiica amărâtă să ceară sprijin la primărie, deşi el o poate ajuta, dar nu vrea.

Casa Rodicăi Burlan a luat foc anul trecut, cel mai probabil de la un circuit electric. Atunci aceasta a cerut sprijin primăriei, pentru că beneficiază şi de ajutor social. A primit doar o promisiune. Femeia vrea acum să grăbească lucrurile pentru că vine iarna, deşi a stat şi iarna trecută în aceleaşi condiţii împreună cu fiul ei. „Anul trecut mi-a luat casa foc şi am fost la domnul primar. Mi-a promis că mi-o face şi nimic. Iarna trecută am stat cu frica-n sân că se dărâmă casa de la atâta zăpadă. Vara asta am dormit în curte, că a fost cald. Nu pot să stau în aceste condiţii. Plouă în casă, nu am geamuri, uşa nu se închide. În aceste condiţii trăiesc eu şi fiul meu”, a spus femeia.

Tatăl îi întoarce spatele

Într-adevăr, casa femeii stă să cadă, însă tatăl ei are o casă spaţioasă, nou construită, chiar lângă ea. Aceasta susţine că nu-şi poate primi fata pentru că nu are locuinţa finalizată şi nu poate sta sub acelaşi acoperiş cu nepotul lui bolnav spihic. „Eu am o casă, dar nu este gata. Nu mai am bani. Este terminată doar o cameră unde stau eu cu soţia şi o bucătărie. Nu am unde să o primesc şi pe ea. În plus de asta, eu nu pot sta în casă cu nepotul meu că este bolnav psihic”, a spus bărbatul care a moştenit casa de la o altă fiică, ce a decedat. Deşi nu îşi ajută fiica pe care o mai are, tatăl are pretenţia ca primăria să o facă.

Suţine că Boc i-a făcut gardul

Femeia a ţinut să precizeze faptul că, deşi nu s-a ales cu o locuinţă nouă, i-a fost construit un gard din ordinul fostului prim- ministru Emil Boc. „Gardul este făcut nou de domnul Boc. A trecut pe aici când era ministru şi le-a cerut celor de la Primărie să-mi facă gardul, că se vedea casa urât din stradă”, susţine femeia.

Dacă fiica lui s-a ales măcar cu un gard nou, Petre Burlan vrea şi el să-şi schimbe gardul din faţa casei şi aşteaptă vizita lui Victor Ponta la Târgu-Jiu, să-i ceară sprijin. „ Când vine domnul Victor Ponta la Târgu-Jiu o să-i spun să mă ajute şi pe mine să îmi fac gardul, pentru că este vechi şi se vede urât aici la intrare în Târgu-Jiu”, a declarat bărbatul.

PROMISIUNI

Până la urmă nu este vina oamenilor dacă au pretenţii exagerate, câtă vreme de câte ori merg în audienţă la primărie li se promite sprijin.

Vizualizări: 220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: