Start cu parapanta în Parâng. Ironii în zbor pentru premierul Dăncilă

Iubitorii zborului cu parapanta s-au întâlnit sâmbătă în Parâng, pentru a marca deschiderea oficială a noului sezon, zborurile acestora depinzând foarte mult de căldura degajată de scoarţa terestră în atmosferă. Curenţii calzi, denumiţi şi „termica” de cei care practică sportul respectiv, poartă parapanta şi sute de kilometri dacă sportivul este unul talentat şi priceput în acest domeniu.

Staţiunea Parâng era goală sâmbătă în privinţa turiştilor, dar parapantiştii au reuşit să o anime, unii dintre ei fiind până de curând la mii de kilometri distanţă pentru a zbura în perioada în care nu pot face acest lucru la ei acasă. „În Nepal am fost cu toată gaşca, pentru că acolo este vară. O lună de zile am stat acolo şi am zburat până ne-am săturat, dar parcă tot mai mult ne place aici acasă. Am fost în Parâng pentru o tură, două înainte de a zbura spre Nepal, dar condiţiile de atunci nu se compară cu cele de acum. În prezent deja este cald şi e mult mai bine”, a spus Andrei Dincu.

Organizatorul întâlnirii a fost Dan Toterman, care este şi instructor în acest domeniu, el organizând în ultimele două decenii un festival al aerociudaţilor în Parâng. Parapantiştii care l-au urmat în zbor şi-au urat un an 2018 cât mai bun şi, pentru a o ironiza pe premierul Viorica Dăncilă, au citit „2018” la fel cum a citit aceasta zilele trecute anul „2020” – douăzeci-douăzeci”.

Galerie foto


Vizualizări: 1,284

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: