Un consilier la 700 de elevi

Consilierii şcolari sunt îngrijoraţi de posibilele disponibilizări în sistemul de educaţie pentru că şi ei sunt în vizorul celor de la Ministerul Educaţiei. Reprezentanta consilierilor şcolari din judeţul Gorj spune că este o măsură total nepotrivită având în vedere numărul mare de sinucideri în rândul elevilor şi că cei din educaţie ar trebui să îşi ia gândul de la o astfel de măsură.

În judeţul Gorj îşi desfăşoară activitatea 42 de consilieri şcolari în condiţiile în care sunt 800 de unităţi şcolare iar fiecare instituţie ar trebui să aibă măcar un consilier. Vestea că şi aceşti consilieri ar putea fi disponibilizaţi i-a lăsat cu gura căscată pe aceştia şi spun că este aproape imposibil să fie luată această decizie având în vedere numărul mic de angajaţi în acest domeniu. „Ar fi o mare tâmpenie luarea unei astfel de decizii, după ce că suntem o mână de oameni la mii de elevi câţi avem în judeţ mai vor să umble şi la noi. Oricum suntem extrem de puţini şi aproape că nu putem face faţă atâtor sute de elevi care ne revin fiecăruia, mai mult de 700 de elevi la un singur consilier şcolar”, a declarat Natalia Mihai, consilier şcolar principal în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Aceştia spun că există chiar şi consilieri şcolari care au în grijă şi peste o mie de elevi cum este cazul consilierilor de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” sau şi a celor de la liceul din Turceni. „De exemplu, la Spiru Haret doamna consilier de acolo are peste 1.500 de elevi singură şi ca ea mai sunt mulţi având în vedere că nici nu suntem măcar unu la fiecare unitate de învăţământ ca să nu mai vorbim de şcolile de la comune”, a precizat Natalia Mihai.

 „Copiii vin la noi cu diverse probleme, fie s-au certat cu părinţii cum este cazul elevului de la şcoala 12 în care cea mai mare vină după părerea mea o are tatăl plecat în străinătate care îl ameninţa dacă are rezultate slabe, asta nu se spune unui copil de 11 ani, fie s-au certat între ei dar mai sunt şi cazuri în care au o situaţie proastă în familie şi vin şi ne povestesc, sunt lucruri destul de grave pentru un copil vă daţi seama că are nevoie de cineva cu care să poată vorbi şi ei vor să ne reducă de tot”

Psihopedagog Natalia Mihai.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: