Un meci cât o finală pentru ACS Viitorul Târgu Jiu

Singura echipă de Liga 2 care s-a calificat în faza semifinalelor Cupei României este ACS Viitorul Târgu Jiu. Din păcate pentru echipa patronată de Nicolae Sarcină sorţii au fost potrtivnici, se pare, Universitatea Craiova fiind totuşi un adversar greu de depăşit, mai ales după ce s-a impus cu 3-0 în meciul tur.

ACS Viitorul Târgu Jiu începe să scrie propria istorie după ce acest club a avut o identitate îndoielnică, jucând timp de patru ani în patru judeţe diferite şi sub mai multe denumiri. Clubul cu origini în Vâlcea s-a numit ACS Șirineasa, apoi a jucat în patru județe, Vâlcea, Hunedoara, Mehedinți și Gorj, și a purtat practic denumiri diferite. De aproximativ doi ani echipa s-a stabilit la Târgu Jiu şi a părut să meargă chiar foarte bine, odată cu venirea fostului antrenor de la Pandurii, Flavius Stoican. Din păcate acesta nu a mai rezistat presiunilor la echipă şi a ales să demisioneze.

Totuşi, ACS Viitorul, cu Flavius Stoican antrenor, a ajuns în semifinalele Cupei României după ce a eliminat echipele: Viitorul Dăești (Liga 3, scor 2-1, după prelungiri, în turul 4), Campionii FC Argeș (Liga 1, scor 1-0, în 16-imi), Gaz Metan Mediaș (Liga 1, scor 1-0, în optimi) și Universitatea Cluj (Liga 2, scor 3-1, în sferturi). O serie de jucători experimentaţi, aduşi chiar de Flavius Stoican la Târgu Jiu, dar şi jucătorii cu mai puţină experienţă de prima ligă dar cu vechime în lot, aduşi de Cristian Lupuţ de la Luceafărul Oradea, înainte de a se renunţa la serviciile sale, vara trecută, au reuşit să formeze o echipă matură, care a ajuns în semifinalele cupei.

În Gorj, doar Pandurii Târgu Jiu a reuşit de mai multe ori această performanţă, dar se afla în Liga 1, şi chiar a jucat şi finala Cupei României. ACS Viitorul are miercuri ocazia să egaleze performanţa celor de la Pandurii, dacă se va califica în faza finală a Cupei României. Pentru acest lucru însă trebuie să întoarcă un rezultat destul de dur cu care a pierdut la Craiova, 3-0. Mult mai uşor ar fi fost dacă echipa juca cu Dinamo sau Astra, formaţii mai accesibile din Liga 1, cele care au jucat a doua semifinală.

Meciul se dispută pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu, cu începere de la ora 20:30, şi va fi transmis în direct la tv.


 

Vizualizări: 647

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: